25 / 04 / 2024

İETT Ramazan hattı saatleri!

İETT Ramazan hattı saatleri!

İETT Ramazan hattı seferleri hangi saatlerde düzenlenecek? İETT Ramazan hattı İstanbullular'ı hangi camilere taşıyacak? İstanbul'da Ramazan ayında sefere konular İETT Ramazan hattı güzergahı nedir? İşte İETT Ramazan hattı güzergahı ve saatleri...




İETT her Ramazan ayında hizmete sunduğu Ramazan hattı uygulamasını bu yıl da devam ettirerek İstanbullunun Ramazan ayında ulaşımını daha da kolaylaştıracak. 24 saat çalışacak hatlar devreye sokulurken, Ramazan ayına özel hatlar da 15 dakikalık ara ile ring seferler düzenleyecek. Ayrıca bu yıl Ramazan ayına özel etkinlik alanlarından metrobüs duraklarına da hatlar konulacak.

 

Ramazan ayı boyunca, 24 saat esaslı hizmet verecek hat sayesinde vatandaşlar tarihi yarımada üzerinde bulunan Ayasofya, Sultanahmet, Beyazıt, Süleymaniye, Şehzadebaşı, Hırka-i Şerif, İskenderpaşa, Fatih, Mihrimah Sultan ve Eyüp Sultan camilerini ziyaret etme fırsatı bulacak. Ramazan ayına özel olarak Beyazıt-Eyüpsultan arasında hizmet verecek Ramazan Hattı’nda 5 otobüsle 7 gün 24 saat sefer yapılırken araçlar geceleri 20 dakika, gündüzleri ise yarım saatlik arayla ring seferi yapacak. Ramazan ayı boyunca kesintisiz toplu ulaşım hizmeti verilecek olan hatta yolcu yoğunluğuna göre araç ve sefer sayısı kademeli olarak artırılabilecek. Eyüp-Beyazıt Ramazan hattına ilaveten bu yıl Ramazan Ayında Yenikapı Etkinlik Alanı'ndan-Cevizlibağ Metrobüs İstasyona ve Maltepe Etkinlik Alanı'ndan-Uzunçayır İstasyona karşılıklı olarak 15 dakika ara ile seferler yapılacak.

 

İETT Ramazan hatlarına ilaveten 15F numaralı Kadıköy-Üsküdar-Ortaçeşme, 40 numaralı Taksim-Sarıyer, 110 numaralı Kadıköy-Taksim, E10 numaralı Kadıköy-Kurtköy-Sabiha Gökçen Hava Limanı, 11ÜS numaralı Üsküdar-Sultanbeyli, 130A numaralı Kadıköy-Tuzla, 89C numaralı Başakşehir 4. Ve 1. Etap-Taksim, 25G numaralı Sarıyer-Hacıosman-Mecidiyeköy-Taksim ve 34G numaralı Beylikdüzü-Söğütlüçeşme hatları da 24 saat hizmet verecek.

 

Eyüp-Beyazıt Ramazan hattının güzergahı!

 

Eyüpsultan-Düğmeciler-Nişanca-Eyüpsultan Bulvarı-Demirkapı-Şehitlik-Edirnekapı Surdışı -Edirnekapı-Acıçeşme-Karagümrük-Atikali-Yavuzselim-Balipaşa-Hasan Halife Mah.- İskenderpaşa-Aksaray-Ordu Caddesi-Laleli-Beyazıt...


Geri Dön