19 / 04 / 2024

İETT ücretlerine de mi zam gelecek? Murat Ongun'un paylaşımları kafaları karıştırdı!

İETT ücretlerine de mi zam gelecek? Murat Ongun'un paylaşımları kafaları karıştırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde basın yayın halkla ilişkiler alanında görev yapan Murat Ongun peş peşe gelen akaryakıt zamlarına tepki gösterdi.



 "Sadece son üç günde mazotun litre fiyatı 4.5 lira zamlandı. İETT otobüsleri bir günde 600 bin litre mazot yakıyor'' sözleriyle sitemini dile getiren Ongun'un bu açıklaması ''İETT ücretlerine zam mı yapılacak?'' sorusunu akıllara getirdi. İşte konunun detayları...

OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı sonrası brent petrolün varil fiyatı yeniden 90 doların üzerine çıktı. Bu gelişmenin ardından ülkemizde de akaryakıta peş peşe zamlar gelmeye başladı. Çarşamba, perşembe ve cuma günleri üst üste 3 kez zamlanan motorinin litre fiyatı yeniden 27 liraların üzerine çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili bir isim olan Murat Ongun'un paylaşımı ise "İETT ücretlerine de zam mı gelecek?" dedirtti. 

"BİR GÜNDE 600 BİN LİTRE MAZOT TÜKETİLİYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilisi Murat Ongun sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşımda bulunarak, ''Mazota bu gece yarısı gelecek zamla; sadece son 3 günde mazotun litre fiyatı 4.5 lira yükselmiş olacak. İETT otobüsleri bir günde 600 bin litre mazot yakıyor'' sözleriyle sitem etti. Ongun'un bu paylaşımı İETT fiyatlarına yakın zamanda zam yapılabileceği iddialarının ortaya atılmasına neden oldu. Konu sosyal medyada tartışılırken henüz zam iddialarıyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön