28 / 03 / 2024

Türkiye'de kırmızı et fiyatlarının yükselmesinin nedeniyle ilgili şaşırtan iddia

Türkiye'de kırmızı et fiyatlarının yükselmesinin nedeniyle ilgili şaşırtan iddia

Türkiye'de kırmızı etin yükselmesiyle ilgili gündeme getirilen son iddia kafaları karıştırdı. Et ve Süt Kurumu Başkanı eski başkanı Osman Uzun 'Bizde et ucuzdu kuyruk oluyordu zam yaptık' açıklaması sonrasında görevden alınmıştı. Yeni iddia yine tartışma konusu oldu.



Kırmızı ete yüzde 50'ye varan zam sonrası yaşanan fiyat artışları sonrasında Et ve Süt Kurumu'nda koltuk değişimi yaşandı. Ete zam yapılmasının gerekçesini ESK Şubeleri önünde vatandaşın ucuz et alabilmek için kuyruk oluşturmasına gerekçe gösteren Et ve Süt Kurumu Başkanı Osman Uzun'un açıklaması sonrası Uzun, koltuğundan kalkmak zorunda kaldı. Osman Uzun'un yerine Mustafa Kayıhan getirildi. Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle vatandaşa 'ucuz et' sunmak isteyen hükümet yerli üreticiden canlı hayvan almak için düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'ye 'Bu işi hemen hallet' diyerek 'Ramazan gelmeden vatandaşa ucuz et yedirmek istiyoruz bunun için çalışmalarımıza hı veriyoruz. Bakan Vahit Kirişçi benim dava ve yol arkadaşımdır o bu işi halledecek' açıklaması yaptı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön