26 / 04 / 2024

İETT zamlı öğrenci akbilinde onay krizi! Ekrem İmamoğlu imzayı atmadı

İETT zamlı öğrenci akbilinde onay krizi! Ekrem İmamoğlu imzayı atmadı

Toplu taşımada öğrenci akbili zamlı mı olacak zamsız mı olacak tartışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde krize neden oldu. Yakıta gelen aşırı zamlar nedeniyle toplu ulaşıma yapılan yüzde 40 zam öğrencilere de yansıdı! UKOME'den yeni karar çıktı ama...



İstanbul'da toplu taşımaya gelen zamlar sonrasında öğrenci akbil fiyatlarına da zamlı tarife yansıdı. Aylık 78 lira olan İETT Öğrenci Akbili 109 liraya çıkmıştı. 

UKOME'nin 2021 aralık ayı toplantısında, toplu taşıma ücretlerine yüzde 36, servis ücretlerine de yüzde 27 oranında zam yapılmış, yeni ücretler 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti. Ancak aradan geçen 3 ayda akaryakıt fiyatlarında rekor artış yaşandı. Motorinin litresi 2022 Mart ayında 21 lirayı geçti. Son 3 ayda benzine yüzde 102, motorine yüzde 113, LPG’ye yüzde 29 zam geldi. Akaryakıta gelen zamlar sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşıma yüzde 40 zam yaptı.

İETT zamlı öğrenci akbilinde onay krizi! Ekrem İmamoğlu imzayı atmadı

İMAMOĞLU İMZA ATMADI

Zamlı tarife 6 Nisan 2022'den itibaren geçerli oldu ancak İETT'nin öğrenci akbillerine yaptığı zam UKOME'den geri döndü. 23 Mayıs'ta alınan karara göre öğrenci akbillerine gelen zammın zamlı kısmının İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden finanse edilmesi kararlaştırıldı. Karar son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından imzalanacak ve yürürlüğe girecekti ancak İmamoğlu söz konusu karar imza atmadı. Öğrenciler hala akbillerini zamlı tarifeden dolduruyor ve bilet geçişlerini zamlı tarifeden yapıyor.

İŞTE YÜZDE 40 SONRASI AKBİL FİYATLARI

Yeni zamlarla birlikte İstanbul'da 5,48 TL olan elektronik bilet fiyatı 7,67 TL'ye, ilk aktarma 3,92 TL'den 5,48 TL'ye, tam abonman ücreti de 430 TL'den 602 TL'ye yükseldi.

Öğrenci indirimli bilet ücreti 2,67 TL'den 3,74 TL'ye; öğrenci abonman ücreti 78 TL'den 109 TL'ye; öğretmen indirimli bilet ücreti ise 3,92 TL'den 5,49 TL'ye yükseldi.

İETT 'den toplu ulaşıma 'devasa zam' açıklaması! Öğrenci akbil fiyatlarına güncelleme geldi

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

İETT 'den toplu ulaşıma 'devasa zam' açıklaması! Öğrenci akbil fiyatlarına güncelleme geldi

Şimdiye kadar hiç duyulmamış dolar yorumu: Bir gecede 7 lira düşecek 9 lira olacak!

Zeytinlikte su kuyusu açtılar içinden çıkan şaşkına çevirdi! TPAO numune aldı: İşte o ilimiz

TOKİ'den kiradan ucuza ev sahibi olma fırsatı! Sıfırdan başlayacak projeler açıklandı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön