26 / 04 / 2024

Şimdiye kadar hiç duyulmamış dolar yorumu: Bir gecede 7 lira düşecek 9 lira olacak!

Şimdiye kadar hiç duyulmamış dolar yorumu: Bir gecede 7 lira düşecek 9 lira olacak!

Türkiye'de 23-27 Mayıs haftasında yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı borsa, altın ve döviz üçlüsü oldu. Dolar 16,30 seviyesini aştı. Doların ibresi şimdilik yükseliş eğiliminde gibi görünse de dövizin bir gecede "7 lira düşeceği " iddia edildi.



Dolar bu hafta geçen haftaya göre yüzde 2,61 değer kazanarak 16,3020 liradan işlem gördü.

Avronun satış fiyatı ise yüzde 4,28 artışla 17,5030 lira oldu.

Dolardaki yükselişin FED'in Mayıs'ta yaptığı faiz artırımı ve Haziran'da yapacağı yeni faiz artırımı ile sürmesi bekleniyor.

Öte yandan doların geleceğine ilişkin yorum yapan uzmanlar dolarda 16,40 seviyesinden alım yapılması halinde yatırımcının riske gireceğini ifade ediyor.  Ayrıca doların 2 ay içinde ciddi bir düşüş yaşayarak 9 lira seviyesine yeniden ineceği iddia edildi.

Dolar kuru geçtiğimiz yılın Ekim ayında 9 lira 50 kuruş seviyesindeydi. Dolar izleyen aylarda yükselişine hiç ara vermedi. Hükümet doların hızını kesmek için Kur Korumalı Mevduat Hesaplarını devreye soktu.

Şimdiye kadar hiç duyulmamış dolar yorumu: Bir gecede 7 lira düşecek 9 lira olacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön