27 / 04 / 2024

Dolar yıl sonunda kaç lira olacak? Fitch tahminlerini güncelledi...

Dolar yıl sonunda kaç lira olacak? Fitch tahminlerini güncelledi...

Fitch Ratings, bugün Türkiye'ye yönelik büyüme, döviz kuru ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Peki dolar kurunda beklentiler nasıl? 2023 yılında dolar kuru kaç lira olacak?



Rusya Ukrayna savaşı devam ederken yakın bir zamanda ateşkes görünmüyor.  Rusya'nın taleplerinin kabul edilir seviyelere gelmemesi ile müzakereler de durdu. Bu  durumda piyasaların dengesini bozuyor. Döviz piyasasında hareketlilik devam ederken dolar kuru şu anda 14,83 liradan işlem görüyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'ye yönelik büyüme, döviz kuru ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, 2022 yılında Türkiye'nin büyüme hızının düşeceği tahmin ediliyor.  

Dolar yıl sonunda kaç lira olacak? Fitch tahminlerini güncelledi...

Diğer taraftan; Fitch'e göre önümüzdeki dönemlerde hem dolar/TL paritesi hem de enflasyon verileri önceki tahminlerin üzerinde olacak. 2022 sonunda dolar/TL kuru ne olacak? 2023'te dolar tarafında neler olacak? İşte merak edilenler...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön