19 / 04 / 2024

Iğdır demiryolu üssü haline gelecek!

Iğdır demiryolu üssü haline gelecek!

Bakan Arslan, "Havalimanının giriş peronunun büyütülmesi, konveyörlerin alt kata alınmasıyla ilgili çalışmayı da yapacağız. Bakü-Tiflis-Kars'la birlikte, Kars'a kadar gelecek hızlı trenle birlikte gerçekten bölgenin demiryolu üssü olmasını istiyoruz. " dedi.



 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülke güçlendikçe, büyüdükçe ülkemizi istemeyen dış düşmanlar bizi küçültmek için, dünkü gibi geriye düşürtmek için her türlü hareketi yapıyorlar. Öyle bir hainlik yapıyorlar ki maşalara öyle bir hainlik yaptırıyorlar ki 15 Temmuz'da bizim helikopterimizle, bizim tankımızla, bizim tüfeğimizle, bizim uçağımızla bizi vurdular." dedi.


Bakan Arslan, Iğdır Valiliği'nin ardından ziyaret ettiği Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nde açıklamalarda bulundu.


- "Bölge demiryolu üssü haline gelecek"

Arslan, 2006'da, Başbakan Binali Yıldırım'ın bakan olduğu dönemde Iğdır Havalimanı'nın yerini incelediklerinde yapılıp yapılmama noktasında tartışmalar olduğunu aktararak 2010'da havalimanının temelinin atıldığını hatırlattı.


Bugün havalimanı terminalinin yetmediğine işaret eden Arslan, şunları söyledi:


"Havalimanının giriş peronunun büyütülmesi, konveyörlerin alt kata alınmasıyla ilgili çalışmayı da yapacağız. Bakü-Tiflis-Kars'la birlikte, Kars'a kadar gelecek hızlı trenle birlikte gerçekten bölgenin demiryolu üssü olmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan Başbakana, hükümetimizden milletvekillerine çok iyi biliyoruz ki biz eğer Kars'ı Iğdır üzerinden Nahçıvan'a, oradan İslamabad'a kadar bağlayan bir demiryolu yaparsak asıl o zaman bölge bir demiryolu üssü haline gelecek."


- Doğalgaz projesinin açılışı

Arslan, DBP Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit ve meclis üyeleri tarafından geçen ay açılışı gerçekleştirilen doğalgaz projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği söz üzerine yapıldığına dikkati çekerek şöyle devam etti:


"Iğdırlının doğalgaz beklentisini ve hangi irade sayesinde hayata geçtiğini biliyoruz. Bu tamamen Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü, Başbakanımızın ortaya koyduğu iradeyle olan bir şeydir. Bu belediyenin yapabileceği bir şey olsaydı iki dönemdir zaten belediye onlarda, yapsalardı. Kusura bakmasınlar, bugün bizim yaptığımız hizmetlere sahip çıkmasınlar. Tam tersine onların yapması gereken birçok hizmet var, onları yapsınlar. Vatandaşın karşısına çıkıp desinler ki 'Ey vatandaş sen bana sorumluluk verdin, ben de sorumluluğumun gereğini yerine getiriyorum'. Kimse bizim projemize sahip çıkmasın, kimse bizim emeğimizi çalmaya kalkmasın."


- Bölgenin cazibe merkezleri haline getirilmesi

Arslan, Kars, Ardahan ve Iğdır'ı birbirinden ayırmadan cazibe merkezleri oluşturacaklarını vurgulayarak cazibe merkezleri oluşturulduğu zaman gençleri batı yerine bölgede istihdam edeceklerini dile getirdi.


Arslan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gencimiz kapısında doysun, kapısında iş yapsın ki icabında bahçesini de eksin, hayvancılıkla da uğraşsın, kendi evinde otursun. Fabrikalar yapacağız, bu bölge insanının çalışmasıyla elde edilen ürünü devlet olarak almayı garanti edeceğiz. Bunu özel sektörün kalkınması için değil özel sektörün buraya yatırım yaparak buradaki kalkınmayı artırması için düşünüyoruz. Göçü engellemek ve azaltmak için düşünüyoruz. Bizim yaşam seviyemizin batıdaki illerimizin yaşam seviyesine gelmesi için düşünüyoruz. Bölgemizde ihracatı artırmak için düşünüyoruz. Tarımın, hayvancılığın, meyveciliğin ve turizmin bu bölgede daha da gelişmesi adına da bugüne kadar verdiklerimizin çok daha üzerinde yeni teşvikler vereceğiz ki bölge bu anlamda da kalkınsın."



AA


Geri Dön