16 / 04 / 2024

Iğdır Havaalanı üst yapı inşaatını Başak Turizm yapacak!

Iğdır Havaalanı üst yapı inşaatını Başak Turizm yapacak!

 İhaleyi toplam 20 milyon 856 bin 628 lira bedelle, 'Başak Turizm İnşaat  Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi' kazandı. İşin bitiş tarihi 2 Mart 2012 olarak belirlendi



Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve  Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından, daha önce duyurusu  yapılarak ihaleye çıkarılan, 'Iğdır havaalanı üst yapı ve müteferrik işler  inşaatı' işini kazanan firma belli oldu.
               
İhaleyi toplam 20 milyon 856 bin 628 lira bedelle, 'Başak Turizm İnşaat  Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi' kazandı.
               
İşin bitiş tarihi 2 Mart 2012 olarak belirlendi.
               
Açık ihale usulü ile 25 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilen yapım işi  için toplam 17 firma teklif verdi.
               
Komisyon başkanlığı yaptığı değerlendirme sonucu bu tekliflerin 10  adedini geçerli saydı.
               
Söz konusu iş genel olarak iç hatlar terminal binası, DHMİ hizmet binası,  teknik blok-kule yapısı, giriş kontrol binası, güç merkezi, ısı merkezi/su  deposu, iş makineleri garajı, sundurma yapısı, itfaiye binası, emniyet binası  yapılarına ait inşaat, elektrik ve mekanik iş kalemleri, vaziyet planında  yapılması öngörülen dahili yollar, otopark, tesisat galerisi, yağmur-atık suyu  ile bunlara ait altyapı ve çevre aydınlatma işleri, enerji temini ve dağıtım işi  (2x2500 Kva indirici trafo ve dağıtım postaları ile diesel elektrojen sistemi)  sistemlerini kapsayacak.
AA


Geri Dön