25 / 04 / 2024

Iğdır Ünlendi Barajı'nda sona gelindi!

Iğdır Ünlendi Barajı'nda sona gelindi!

Iğdır'da 70 köyün içme suyu ve Aras Vadisi'nin sulama ihtiyacını karşılayacak Ünlendi Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Proje ile ilgili DSİ 242'inci Şube Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.



Iğdır'da 3 ilçe, 3 belde ve 70 köyun içme suyunu karşılayacak Ünlendi Barajı'nda sona yaklaşıldı. Bölgenin en önemli baraj projesinde içme suyu ve Aras Vadisi'nin sulama sorunu çözülecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, DSİ 242'inci Şube Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Vali Enver Ünlü önderliğinde gerçekleşen toplantıda DSİ 24'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Mehtun Çağlar, proje hakkında sunum yaptı.

Toplam 252 milyon TL'ye mal olan Ünlendi Barajı'nın kentin yaklaşık 10 bin hektarlık tarım arazisinin sulama sorununu çözmesi planlanıyor. Yüzde 95'i tamamlanan proje ile 3 belde ve 70 köy 2019 Şubat ayın ilk haftası içme suyuna kavuşacak. 

Proje hakkında bilgi veren Vali Enver Ünlü, şu açıklamalarda bulundu: "Bu proje bitiğinde Iğdır'ın yüz yıllık içme ve sulama suyu sorunu çözecek. Bu barajın kabaca depolayacağı suyun yüzde 25'i içme suyu, yüzde 75'i de sulama suyunda kullanılacak. Mevcutta burada akan su 3 ay kullanılıyordu, bu baraj sayesinde ancak üç ay kullanılan su 8 ay depolanacak. Bir tabir vardır, 'Su akıyor Türk bakıyor'  artık DSİ'nin bu çalışmalarıyla, bu devasal barajlarla depolayacağımız bu suyla, hem vatandaşlarımız sağlıklı bir içme suyuna kavuşacak, hem de bölgedeki tarım arazilerimi sulamış olacağız."


Geri Dön