24 / 04 / 2024

Kocaeli Yahya Kaptan köprülü kavşağında sona gelindi!

Kocaeli Yahya Kaptan köprülü kavşağında sona gelindi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yahya Kaptan’da gerçekleştirdiği kavşak çalışmasında sona gelindi. Duvar panel montajının ardından köprü iki tarafında da dolgu çalışmaları yapıldı. Köprünün yan kısımlarında korkuluk çalışmaları sürüyor...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yahya Kaptan’da gerçekleştirdiği kavşak çalışmasında sona gelindi.


Duvar panel montajının ardından köprü iki tarafında da dolgu çalışmaları yapıldı. Köprünün yan kısımlarında korkuluk çalışmaları sürüyor. Kavşakta bir yandan köprü kısmındaki son çalışmalar sürerken diğer yandan da kaldırımlarda parke uygulamaları devam ediyor. Köprü üzerindeki çalışmalar ve asfaltlamanın ardından yol trafiğe açılacak.


Projenin hayata geçirilmesiyle trafikte hızı bir sirkülasyon oluşacak. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik ışıklarında bekleme sonucu yoğunlaşan kavşak, köprüyle birlikte rahatlama yaşayacak. D-130’dan otoyol gişeleri ve Kandıra yönüne gidecek araçlar kuzey-güney hattında transit olarak yollarına devam edebilecek.


D-130’u kullanarak otoyola girmek isteyen başta ağır vasıtalı araçlar olmak üzere Yahya Kaptan, Yenişehir, Şirinevler, Tavşantepe ve Yeşilova’ya giden araçların yoğunlaştırdığı Yahya Kaptan Kavşağı köprüyle rahatlayacak. Kavşakla D-605, köprü üzerinden transit hale gelirken Yahya Kaptan ve Yenişehir Mahallesi’ne yan yollar üzerinden köprü altını kullanarak geçiş sağlanacak.


D-605 karayolu üzerinde yapılacak projede yer alacak köprü 250 metre uzunluğunda olacak. Köprü geçişi 2x2 şeritli olarak yapılacak. Köprünün yan yolları da 2 şeritli olarak düzenlenecek. Projede yan yollarla birlikte toplam 900 metre yol yapılmış olacak. Köprünün altından geçen Yahya Kaptan-Yenişehir bağlantısı 2x2 şeritli yapılacak.


Maraş Gündem


Geri Dön