25 / 04 / 2024

Yahya Kaptan köprülü kavşağı ihalesi yapıldı!

Yahya Kaptan köprülü kavşağı ihalesi yapıldı!

Yahya Kaptan köprülü kavşağın yapımını üstlenecek firmayı belirlemek için ihale düzenlendi. İhaleye 10 firma teklif verdi...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yahya Kaptan ışıklarına köprülü kavşak yapacak. Kavşağın yapımını üstlenecek firmayı belirlemek için ihale düzenlendi. İhaleye 10 firma teklif verdi. D-130’u kullanarak otoyola girmek isteyen başta ağır vasıtalı araçlar olmak üzere Yahya Kaptan, Yenişehir, Şirinevler, Tavşantepe ve Yeşilova’ya giden araçların yoğunlaştırdığı Yahya Kaptan ışıklar mevkiinde trafik rahatlayacak.



KUZEY-GÜNEY HATTINDA TRANSİT GEÇİŞ

Projenin hayata geçirilmesiyle kavşaktaki trafik ışıkları kaldırılacak. D-130’dan otoyol gişeleri ve Kandıra yönüne gidecek araçlar kuzey-güney hattında transit olarak yollarına devam edebilecek. Yahya Kaptan’a ve Yenişehir’e sapacak araçlar da köprünün altındaki kavşaktan ulaşım sağlayabilecekler.


250 METRELİK KÖPRÜ

D-605 karayolu üzerinde yapılacak projede yer alacak köprü 250 metre uzunluğunda olacak. Köprü geçişi 2x2 şeritli olarak yapılacak. Köprünün yan yolları da 2 şeritli olarak düzenlenecek. Projede yan yollarla birlikte toplam 900 metre yol yapılmış olacak. Köprünün altından geçen Yahya Kaptan-Yenişehir bağlantısı 2x2 şeritli yapılacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön