23 / 04 / 2024

Yahya Kaptan köprülü kavşağı şekilleniyor!

Yahya Kaptan köprülü kavşağı şekilleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Yahya Kaptan’da inşa ettiği Köprülü Kavşağın çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İkinci şeritte Köprünün oturtulacağı ayakların yapımı gerçekleşiyor. . Çalışmada bir yandan da yan yollar düzenleniyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Yahya Kaptan’da inşa ettiği Köprülü Kavşağın çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yenişehir Mahallesi yönündeki köprü tırmanma bölümü blok betonlarla oluşturulmaya başlandı.



YAN YOLLARDA ÇALIŞMA

Çalışma kapsamında Yahya Kaptan yönündeki yan yolda kaldırım ve aydınlatma işleri yapıldı. Yenişehir Mahallesi yönünde ise yan yol çalışmaları sürüyor. Köprünün ikinci şeridini taşıyacak ayakların oluşturulması için fore kazık işlemleri devam ediyor.


ULAŞIM RAHATLAYACAK

D-130’u kullanarak otoyola girmek isteyen başta ağır vasıtalı araçlar olmak üzere Yahya Kaptan, Yenişehir, Şirinevler, Tavşantepe ve Yeşilova’ya giden araçların yoğunlaştırdığı Yahya Kaptan Kavşağı köprülü kavşakla rahatlatılacak. Kavşakla D-605 köprü üzerinden transit hale gelirken Yahya Kaptan ve Yenişehir Mahallesi’ne yan yollar üzerinden köprü altını kullanarak geçişler olacak.


TRAFİK AKICI OLACAK

Projenin hayata geçirilmesiyle kavşaktaki trafikte hızı bir sirkülasyon oluşacak. Bu sirkülasyon trafiğin akıcı olmasını sağlayacak. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik ışıklarında bekleme sonucu yoğunlaşan kavşak, köprüyle birlikte rahatlama yaşayacak. D-130’dan otoyol gişeleri ve Kandıra yönüne gidecek araçlar kuzey-güney hattında transit olarak yollarına devam edebilecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön