20 / 04 / 2024

Kocaeli Sakıp Sabancı Köprülü Kavşağı açıldı!

Kocaeli Sakıp Sabancı Köprülü Kavşağı açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın D-100 Karayolu Yahya Kaptan-Goodyear bölgesinde gerçekleştirdiği Sakıp Sabancı Köprülü Kavşağı çalışmasında kuzey-güney anayol ve yan yollar trafiğe açıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın D-100 Karayolu Yahya Kaptan-Goodyear bölgesinde gerçekleştirdiği Sakıp Sabancı Köprülü Kavşağı çalışmasında kuzey-güney anayol ve yan yollar trafiğe açıldı. Kavşak çalışması devam ederken ulaşımın aksamaması için aşamalı olarak kapatılan yolların ve yan yollar kullanılır hale getirildi. Böylece Ankara-İstanbul aksında karşılıklı olarak trafiğin kesintisiz akışı sağlandı.


İSTANBUL VE ANKARA’YA KESİNTİSİZ ULAŞIM


Büyükşehir’in hem kent içi, hem de şehirlerarası ulaşımda trafiği rahatlatacak Sakıp Sabancı Köprülü Kavşağı çalışmasında sona geldi. Sanayi kuruluşları, hastane ve AVM’lerin yer aldığı bir noktada hayata geçirilen kavşakta, İstanbul ve  Ankara  istikametine giden yollar tamamen trafiğe açıldı. Böylece D-100 Karayolu’nda önemli bir noktada yer alan bölgeden geçiş ve çevresinde yer alan noktalara ulaşım kolaylaştı.




11 METRE GENİŞLİĞİNDE


Proje ile köprülü kavşağın üst kısmı araçlar için transit hale geldi. Çuhane Caddesi’ne ve Yahya Kaptan yönüne dönüşler köprü altından rahat bir şekilde yapılmaya başlandı. AVM’den çıkan araçlar da yan yolları kullanarak kesintisiz ulaşım sağlama imkanı buldu. Trafiğe açılan kuzey-güney anayol ve yan yollar 2 bin 750 metre uzunluğuna sahip. Kuzey ve güney anayolları 11 metre genişliğinde olurken, yan yollar yaklaşık 8 metre genişliğinde planlandı.


DERE ISLAHI VE 5 KÖPRÜ


Kavşak çalışması kapsamında bölgede bulunan Sarı Dere’nin ıslahı da gerçekleştirildi. Derenin ıslahının tamamlanması ile yan yollarda derelerin üzerinden geçiş sağlanması için 5 köprü yapıldı. Köprüler 41 metre uzunluğunda hizmete açıldı. Çalışma kapsamında köprüler için 132 adet 120 santimetre çapında 40 metre derinliğinde kazık çakıldı. 10 tane temel ayağının olacağı projede kavşağın orta noktasında kontrollü geçiş noktası oluşturuldu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön