23 / 04 / 2024

Iğdır'da 55 köye yolu ulaşıma kapandı!

Iğdır'da 55 köye yolu ulaşıma kapandı!

Iğdır'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 55 köyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kardan kapanan 208 kilometrelik yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı.



Hafta sonundan itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü kentte, gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.


Kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ile Tuzluca ilçelerine bağlı 55 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, kardan kapanan 208 kilometrelik yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı.


Iğdır İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yılmaz Demir, yaptığı açıklamada, yağışın etkili olduğu dağ köylerinde sabah saatlerinden itibaren karla mücadele çalışmasına başladıklarını belirterek, "Çalışmalarımızı 7 ekiple sürdürüyoruz. İnşallah bu köylerin yolunu akşam olmadan açacağız" dedi. 


Kar kalınlığının yer yer 40 santimetreye kadar ulaştığı Korhan Yaylası'nda çalışan iş makinesi operatörü Ali Şimşek ise "Yaptığımız çalışmayla buradaki dağ köyleriyle ulaşımı yeniden sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.


AA


Geri Dön