19 / 04 / 2024

Erzurum'da icradan 1 milyon 319 bin 482 liraya satılık bahçeli apartman!

 Erzurum'da icradan 1 milyon 319 bin 482 liraya satılık bahçeli apartman!

Erzurum'da yer alan bahçeli apartmanın toplam değeri 2 milyon 638 bin 964 lira. Borçlunun hissesi ise 1 milyon 319 bin 482 lira olarak belirlendi...



ERZURUM 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GAYRİMENKUL AÇIK ARTTIRMA İLANI:

2008/243 TALİMAT


Satılmasına karar verilen ve aşağıda bilgileri belirtilen taşınmazın tamamı açık artırma suretiyle satılacak olup gayrimenkullerin cinsi, kıymeti, adedi ve ayrıntılı özellikleri:


TAPU KAYDI: Satılmasına karar verilen gayrimenkul, “Erzurum ili Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi cilt, 3, sayfa; 290, ada; 272, parsel; 5’te kayıtlı yüzölçümü; 385,87 m2, ana taşınmaz niteliği bahçeli kargir hane nitelikli İbrahim oğlu, Bayram Acar adına kayıtlı 1/2 hisse paylı 192, 94 m2 taşınmaz"


İMAR DURUMU: Satışa konu meskenin içinde bulunduğu gayrimenkul, T.C. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Daire Başkanlığı imar ve Şehircilik Şube Müdürlüğünün 07/07/2009 tarih ve M.25.0.EBB. 13.03/495 sayılı yazısına göre "Erzurum ili Yakutiye ilçesi sınırları içerisinde Gez Mahallesi 15 pafta, 272 ada, 5 nolu parsel" olduğu bildirilmiştir.


HALİHAZIR DURUMU: Satılmasına karar verilen gayrimenkul Erzurum ili Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi cilt, 3, sayfa; 290, ada; 272, parsel; 5’te kayıtlı yüzölçümü; 385,87 m2, ana taşınmaz niteliği bahçeli kargir hane nitelikli İbrahim oğlu, Bayram Acar adına kayıtlı 1/2 hisse paylı 192,94 m2 taşınmazdır. Arsanın üzerinde bulunan yapıların tamamı 7 kattan oluşmakta olup, dava konusu iş yerleri borçlunun adına 1/2 kayıtlı olan taşınmaz yapının kurulum alanı 385,87 m2'den oluşmakta olup, tamamı iş yeri olarak kullanılmaktadır. Taşınmaz işyerlerinin her katı 385,87 m2’den oluşmakta ve yapının toplam alanı 1.386,00 m2’den oluşmaktadır. Bina betonarme karkas tekniği ile yapılmış olup, döşeme imalatları, tamamında betonarme şap üzerine seramik kaplı, duvarlar tuğla duvar, dış cephesi sıvalı akrilik esaslı dış boya ile boyalı olup kartonpiyer imalatı yapılmıştır. Güney ve kuzey cepheleri bitişik nizamdır. Pencereler tek satıhlı ahşap doğrama, camları 4+4 ısı camlı olup, zemin kat iş yeri giriş katı olarak yapılan mahallin giriş tarafındaki doğramalar demir doğrama, camları ise 4+4 kalınlığındadır. Çatısı ahşap oturtma çatı olup, kaplama malzemesi galvanizli oluklu saç malzeme ile kaplanmıştır. Taşınmaz doğu tarafından yola cephe, batı tarafından ise ara boşluktan ışık almakta olup, kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır. Söz konusu taşınmaz 4. Sınıf A grubu yapılar sınıfına girip şehir merkezinde olması nedeniyle tüm kamu ve özel sektör hizmetlerinden eksiksiz faydalanmaktadır. Taşınmazın topoğrafik yapısı 8 katlı lüks binaların yapımına müsaittir. Alt ve üst yapılarının bittiği, herhangi bir sorunun bulunmadığı tespit edilmiştir. Taşınmazın bu haliyle 2010 yılı itibarıyla yapının toplam değeri 2.638.964,93 TL olup, borçlunun hissesine düşen 1/2 miktarın bedeli: 1.319.482,47 TL’dir.


TAPU SİCİLİNDEKİ DİĞER MALÛMAT: Dosyasındadır.

TAŞINMAZA AİT HAK VE MÜKELLEFİYETLER: Dosyasındadır.

MUHAMMEN KIYMETİ: 1.319.482,47 TL (Bin üç yüz on dokuz bin dört yüz seksen iki lira kırk yedi kuruştur)


SATIŞ ŞARTLARI: 1. Gayrimenkulun 1. satışı 02/07/2012 Pazartesi günü, Saat: 09.30-09.40 arasında, Erzurum Adliyesi önünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve varsa rüçhanlı alacaklıların alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, 2. satışı 12.07.2012 Perşembe günü Saat: 09.30-09.40 arasında aynı yerde ikinci artırmaya çıkartılacaktır. Bu arttırmada bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2.Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın (kesin, kayıtsız, şartsız, günsüz) (dosya numarası belirterek) teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. KDV, Resmi ihale pulu tahliye ve teslim giderleri alıcıya aittir, tapu alım harç ve masraflarının 1/2’si alıcıya aittir


3.ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (İİK. m. 126 gereğince ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dahil olan iddialarını, dayanağı belgeler ile on beş (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4.Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK 130. maddeye göre verilen süre içerisinde nakden ödemek zorundadır.


5.ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilin mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6.Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7.Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin Müdürlüğümüzün 2008/243 talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


8.iş bu satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, tebligat yapılamaması (imkânsızlığı) veya (İ.İ.K 127. md. gereğince) adresleri tapudan tespit edilemeyen ilgililere ilanen tebliğ olunur.

Yönetmelik Örnek No:27


(B; 30193-774) (www.bik.gov.tr)

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr'de



Geri Dön