27 / 04 / 2024

İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 



Kamu İhale Kurumu; bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de İhalelere yönelik başvurular hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınladı. İşte yönetmelik esasları.. 

İHALELERE YÖNELİK BAŞVURULAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 3/1/2009 tarihli ve 27099 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Ön yeterlik dokümanının veya ihale dokümanının EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilebilmesi için adına EKAP üzerinden e-imza kullanılarak doküman indirilecek tüzelkişiler ile gerçek kişilerin EKAP’a kayıtlı olması zorunludur.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “satın alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “satın alındığı, belli istekliler arasında ihale usulü ile yapılan danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde ise ihale dokümanının teslim alındığı” ibaresi “EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Başlamış olan ihaleler

GEÇİCİ MADDE 6 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı veya yazılı olarak duyurusu yapılmış olan ihaleler, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik 1/6/2019 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.


Geri Dön