20 / 04 / 2024

İHL arazisine Yalova Emniyet binası yapılacak!

İHL arazisine Yalova Emniyet binası yapılacak!

Yapımına 1978 yılında başlanan ve Yalova İmam Hatip Lisesi Okulu için yapılacak 1980 yılında Yalova İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii'nin temeli atılan İHL Uygulama Camii arazisine Yalova Emniyet binası yapılacak...





Yapımına 1978 yılında başlanan ve Yalova İmam Hatip Lisesi Okulu için yapılacak İHL Uygulama Camii arazisine Yalova Emniyet binası yapılacak. 1980 yılında Yalova İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii'nin temeli atılan ve tahsisi yapılan arsa tapu işlemi aşamasına gelindiğinde 12 Eylül askeri darbesi olmuştu. Sonrasında inşaatın durdurulması emek ve masraflan boşa çıkardı. 2003 yılında mahkeme kararıyla Yalova Belediyesi ne devredilen arsa şuan ise tekrar Hazine'ye satıldı. 


EMNİYET BİNA YAPACAK 

Yalova Emniyet Müdürü H. Ümit Yüksel, burada Valilik ile Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının yapılacağnı söyledi. Aradan 32 yıl geçse de kazanılmış bu hakkın yeniden iadesi için Yalova kamuoyu, yetkililerin harekete geçmesini bekliyor. Vatandaşın isteği bu alana sadece bir cami inşa etmek değil, aynı zamanda lisede eğitim-öğretim gören çocukların meslekleriyle ilgili tecrübelerini geri kazandırmak.


Mustafa Kadir Çelik/ Yeni Şafak Gazetesi


Geri Dön