26 / 04 / 2024

İhlas Gayrimenkul, Enerjisa davasında anlaşma yoluna gitti!

İhlas Gayrimenkul, Enerjisa davasında anlaşma yoluna gitti!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. dava antlaşması hakkında açıklama yaptı.



Daha önce, ilk olarak 6 Haziran 2012 tarihinde olmak üzere muhtelif tarihlerde ve finansal tablo dipnotlarda, İhlas Gayrimenkul'e, Toroslar Edaş Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından, Gaziantep 12'nci İcra Müdürlüğü vasıtasıyla, 6 milyon 821 bin 383.50 TL tutarında bir ilamsız takipte ödeme emri gönderildiği, ilgili kuruma tüm borçların 6111 sayılı kanun kapsamında yapılandırıldığı, bu sebeple yapılandırma dışında tarafımıza gönderilen bu ödeme emrine karşı itirazda bulunduğu ve Kurumun itirazın iptali davası açtığı, açılan davanın lehimize bilirkişi raporları olmasına rağmen yerel mahkemede aleyhine sonuçlandığı, yerel mahkeme kararının Yargıtay'da temyiz edildiği bildirilmişti.

İhlas Gayrimenkul'ün ilk açıklamasından bu güne kadar geçen 6,5 yıllık sürede hukuki süreçlerin henüz tamamlanmamış olması, devam eden davanın ticari faaliyetlerimize menfi etkisi ve hukuki sürecin ne kadar daha süreceğinin öngörülememesi sebebi ile davanın diğer tarafı Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile sulh anlaşması yapıldı.

Anlaşmaya göre 6 Haziran 2012 tarihinde 6 milyon 821 bin 383.50 TL olarak başlatılan ve bugüne kadar üzerine faiz tahakkuk eden takip dosyası için toplam 2 milyon 500 bin TL ödeme yapılacak. Ödemeler 5 eşit taksitte yapılacak olup, 2. taksit ödemesini müteakip davacı dava dosyalarından feragat edecek.

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme'nin KAP açıklaması: 
Daha önce, ilk olarak 06.06.2012 tarihinde olmak üzere muhtelif tarihlerde ve finansal tablo dipnotlarımızda, Şirketimize, Toroslar Edaş Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından, Gaziantep 12'nci İcra Müdürlüğü vasıtasıyla, 6.821.383.50 TL tutarında bir ilamsız takipte ödeme emri gönderildiği, ilgili kuruma tüm borçlarımızın 6111 sayılı kanun kapsamında yapılandırıldığı, bu sebeple yapılandırma dışında tarafımıza gönderilen bu ödeme emrine karşı itirazda bulunduğumuzu ve Kurumun itirazın iptali davası açtığı, açılan davanın lehimize bilirkişi raporları olmasına rağmen yerel mahkemede aleyhimize sonuçlandığı, yerel mahkeme kararının Yargıtay'da temyiz edildiği bildirilmiştir. İlk açıklamamızdan bu güne kadar geçen 6,5 yıllık sürede hukuki süreçlerin henüz tamamlanmamış olması, devam eden davanın ticari faaliyetlerimize menfi etkisi ve hukuki sürecin ne kadar daha süreceğinin öngörülememesi sebebi ile davanın diğer tarafı  Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. (Özelleşme öncesi Toroslar Edaş Gaziantep İl Müdürlüğü) ile sulh anlaşması yapılmış olup, anlaşmaya göre 06.06.2012 tarihinde 6.821.383.50 TL olarak başlatılan ve bugüne kadar üzerine faiz tahakkuk eden takip dosyası için toplam 2.500.000 TL ödeme yapılacaktır. Ödemeler 5 eşit taksitte yapılacak olup, 2. taksit ödemesini müteakip davacı dava dosyalarından feragat edecektir.

Kamuoyunun bilgilerini sunarız.


 


Geri Dön