23 / 04 / 2024

Torun Center asansör kazasında duruşma 20 Şubat'a ertelendi!

Torun Center asansör kazasında duruşma 20 Şubat'a ertelendi!

Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına Torunlar GYO tarafından yapılan inşaatın 32. katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası davasında duruşma yapıldı.



Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına Torunlar GYO tarafından yapılan inşaatın 32. katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası davasında tutuksuz olarak yargılanan Torunlar GYO Planlama Müdürü Bahadır Uçar'ın çelişkili ifadeleri dikkat çekti. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istenen 21 sanık katıldı. Tutuklu sanıklar Torunlar Proje Müdürü Murat Aytimur, Geda Majör sorumlusu Önder Türksoy ve Turgay Dalkıç da SEGBİS yöntemiyle duruşmada hazır edildi. Sanıkların 8.9 km uzaklıktaki cezaevinden adliyeye getirilmemesine tepki işçi ailelerinin avukatı Yıldız Imrek'ten geldi. Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, "SEGBİS'i ben kurmadım. Hava şartları nedeniyle teknik imkanları kullandık" yanıtını verdi. Imrek, bir önceki mahkeme heyetinin 2 üyesinin HSYK kararnamesi ile başka mahkemelere atandıklarını, bunun siyasi müdahale kuşkusu doğurduğunu belirterek heyetin çekilmesini talep etti. Mahkeme reddetti. 

Duruşmada ifade veren Bahadır Uçar, Torunlar GYO şantiyesinde Nisan ile Ekim 2014 arasında çalıştığını belirtti. Murat Aytimur ile Planlama Müdürü Levent Sümer'in üstleri olduğunu kaydeden Uçar, merkez ve şantiye şefleriyle yapılan toplantılarda iş güvenliğinin gündeme gelmediğini vurguladı. Uçar, kendisine gelen asansörün arızalandığı bilgisini Murat Aytimur'a sözlü ilettiğini söyledi. 

Uçar, Aytimur'un ilgilendiğini iddia ederken avukatlar savcılık ifadesindeki tamir beyanını anımsattı. Uçar, bunun üzerine "bilmiyorum" dedi. 

Bünyamin Keskin, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Torun'un şantiyeye arada sırada geldiğini belirterek, "Katlara bazen merpenle, bazen asansörle çıkardı. Bir kez geldiğinde asansör bozuktu. Bozuk olduğunu biliyordu" diye konuştu. Tutuklu sanık Proje Müdürü Murat Aytimur da duruşmada sürekli kendi adının geçtiğini kaydederek, "Ben bu inşaatı tek başıma mı yapıyorum? 

Ben burada yokum diye herkes üstüme geliyor" diye tepki gösterdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 20 Şubat'a erteledi. 


Cumhuriyet


Geri Dön