19 / 04 / 2024

İhtarname nasıl yazılır?

İhtarname nasıl yazılır?

Yapılan sözleşmeden doğan her türlü hukuki hak ve ödevleri karşı tarafa bildirmek için gönderilen yazıya 'ihtarname' deniyor. Peki ihtarname nasıl yazılır? İşte ihtarname örneği 2021...



İhtarname nasıl yazılır?
İhtarname ile yapılan sözleşme sonucunda oluşan her türlü hukuki hak ve ödevleri karşı tarafa bildiriliyor. İhtarnameyle genelikle ticari sözleşmelerden oluşan borç ve alacaklar karşı tarafa bilgi veriliyor. Peki ihtarname nasıl yazılır? İşte ihtarname örneği 2021...

İhtarname nasıl yazılır?

Noterlik Kanunu Yönetmeliği'nin 98. maddesinde ihtarname ve ihbarnameyle ilgili şu ifadeler yer alıyor: 

"Her türlü hukuki işlemlerde muhatabına kanun, sözleşme, örf ve adetten doğan hak ve isteklerin yazılı şekilde bildirilmesi veya haber verilmesi için yapılan işlemlere ihtarname veya ihbarname deniyor. İhtarname veya ihbarname işlemleri Noterlik Kanununda öngörülen şekil ve şartlara göre yapılır."

İhtarname nasıl yazılır?

İhtarname nasıl yazılır?

''İhtarname nasıl yazılır?'' sorusunun yanıtını sizler için açıkladık. İhtarname ya ihbarname avukat arayıcılığla hazırlanıyor. İhtarname noter aracılığıyla karşı tarafa bildiriliyor. 

İhtarnamede şu maddelerin olması gerekiyor:
- İhtarı çeken kişinin adı ve soyadı
- İhtar çeken kişinin T.C. kimlik numarası
- Varsa vekilin yani avukatın adı ve soyadı
- İhtar çekilenin adı ve soyadı (karşı taraf)
- İhtar çekilenin açık adresi
- İhtarın konusu
- İhtar ile ilgili açıklamalar
- İhtar edenin veya vekilinin adı soyadı ve imzası (sayfa sonunda)

İhtarname nasıl yazılır?

İhtarname örneği 2021

“Sayın …………..; sizin de bildiğiniz üzere tarafınızla muhasebe/ mali müşavirlik hizmetlerinin yürütülmesi için ……. tarihli sözleşme imzalanmış idi.

Yapılan sözleşmeye göre, tarafıma her ay net………..-TL aylık muhasebe ücreti ödenmesi gerekmekte idi. Ancak …………….. tarihinden itibaren hiçbir şekilde ücretim ödenmemiştir.

Bu durum karşısında tarafınızla defalarca görüşülüp ödemelerinizi yapmanız gerektiği belirtilmesine rağmen, hiçbir sonuç alınamamıştır.

İş bu nedenlerle; ödemekle yükümlü olduğunuz aylık ……-TL’den, ……… aydır ödemediğiniz toplam ……….-TL’yi de iş bu ihtarın tebliğinden itibaren en geç 7 (yedi) gün içerisinde tarafıma ödemeniz; aksi takdirde ödeme tarihinden itibaren işleyecek faizi ile birlikte hakkınızda icra takibi yapılacağı, mahkemeye müracaat edileceği, icra ve mahkeme harçları, masraf ve ücret-i vekalet ile sair masrafların tarafınıza yükletileceği, gerekirse sözleşmenin feshi yoluna gidilip defter ve belgelerinizin de tarafınıza iade edileceği hususu önemle ihtar olunur.”

Notere Hitap Örneği: “SAYIN NOTER; Üç suretten ibaret olan işbu ihtarnamenin bir suretinin dairenizde saklanmasını, bir suretinin muhataba tebliğini ve muhataba tebliğ şerhini havi bir suretinin de tarafıma verilmesini saygı ile talep ederim.”

İhtarname ve ihbarname nedir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön