20 / 04 / 2024

İhya Vakfının İslami İlimler Külliyesi açıldı!

İhya Vakfının İslami İlimler Külliyesi açıldı!

İhya Vakfı, İslami ilimlerde uzmanlaşmak isteyenlere yönelik olan İslami İlimler Külliyesi'ni Fatih'te hizmete açtı.



İhya Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan itibaren hizmet verecek İslami İlimler Külliyesi, 140'ı yatılı, 110'u gündüzcü olmak üzere 250 öğrenci kapasiteli olarak hayata geçirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul'da eğitim gören tüm üniversite öğrencileri, külliyenin yurt ve eğitim programından yararlanabilecek.

Pandemi sebebiyle ilk aşamada külliye, kapasitesinin yarısı kadar öğrenciye hizmet verecek.

Külliyede, dil kursları, hobi atölyeleri, kitap tahlilleri, seminerler, fıkıh, tefsir ve tashih-i huruf derslerinin yanında spor odası ve dünyadaki kütüphanelere ulaşılabilecek dijital kütüphane yer alıyor. Yurt bölümünde konaklamalar ise  3 ila 5 kişilik odalarda sağlanıyor.

"Kız öğrenciler için bir ilim merkezi olmayı hedefliyoruz"


İslami İlimler Külliyesi eğiticisi Ayşenur Okur, kız öğrenciler için bir ilim merkezi olmayı planladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Külliyemiz, İstanbul'daki birçok üniversiteye yakın konumda. Tıptan hukuka, iletişim fakültelerine kadar tüm alanlardan başvuru kabul ediyoruz. Eğitimlerimizin nihayetinde halk eğitim merkezlerinden Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almalarını sağlayacağız. Sertifikasyon sonucunda da öğrencilerimiz hem uğraştıkları sanat dalında hem de diğer konularda alanında yetkin bir kişiliğe sahip olacak."


Geri Dön