26 / 04 / 2024

IKEA, Anatolium Marmara'da 4 Mayıs'ta açılacak!

IKEA, Anatolium Marmara'da 4 Mayıs'ta açılacak!

Kartal'da yer alan Anatolium Marmara 180 milyon dolar yatırımla hayata geçirildi. IKEA 4 Mayıs'ta dev projede mağaza açacak...



Kartal'da Maya Holding ile Yılsan Holding imzası ile hayata geçirilen Anatolium Marmara projesi karma konseptli olarak inşa ediliyor. 

Anatolium Marmara kule ve alışveriş merkezi olarak ikiye ayrıldı. IKEA, İstanbul'daki 3'ncü, Türkiye'deki 6'ncı mağazasını Anatolium Marmara'da açacak. 

Vatan'da yer alan habere göre; yatırımların devam edeceğini ifade eden Maya Holding ve IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, "Perakende sektöründe çok ciddi bir sorun görünmüyor, büyüme devam ediyor. Geçtiğimiz yıl perakende sektörünün yüzde 25’ler düzeyinde büyüdüğünü, bu yıl da 3 aylık rakamların iyi geldiğini söyleyebiliriz. Gayrimenkul sektörünün de 2-3 yılda toparlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle doğru yatırımcılar tarafından, doğru lokasyonda, doğru projeyle hayata geçirilen alışveriş merkezi yatırımlarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Alışveriş merkezleri arasında yatırımın geri dönüşü açısından beklentileri karşılayamayanların oranı yüzde 10’u geçmez. Bu sektördeki rekabette kalite ve müşteri memnuniyeti öne çıkıyor ve fark yaratıyor. Eğer Maya Holding gibi 5 bin kişiye istihdam yaratan bir yapıysanız, sürekli yatırım yapmaya ve sürdürülebilir büyümeye mecbursunuz. O nedenle tabii ki yatırımlarımız devam edecek." dedi. 

IKEA 4 Mayıs'ta Anatolium Marmara’da açılacak

IKEA, Anatolium Marmara’daki mağazasını 4 Mayıs'ta açacak. Yılda 17 milyonun üzerinde ziyaretçi hedefleyen IKEA, 25 bin metrekarelik Kartal mağazasıyla birlikte toplam 175 bin metrekarelik satış alanına ulaşacak. 


Geri Dön