25 / 04 / 2024

İki uzmandan küresel piyasalar için çok önemli yorum! Altın ve diğer metaller için uyarı geldi!

İki uzmandan küresel piyasalar için çok önemli yorum! Altın ve diğer metaller için uyarı geldi!

Geçtiğimiz yıl birçok merkez bankası faiz oranlarını yükseltirken, söz konusu sıkılaşmasının yılın ikinci yarısında birçok ülkede resesyonla sonuçlanacağı tahmin ediliyor. İşte bu gelişmeler ışığında iki uzmandan yatırımcılar için çok önemli uyarılar geldi.



2022 senesinde merkez bankalarınca atılan adımlara karşın, gelişmiş ülke ekonomilerindeki belirsizlikler güçlü kalmaya devam ederken, küresel piyasalarda dalgalı bir seyrin öne çıkabileceği öngörülüyor.

“ARTIK RESESYON ANA KONU"

Konuyla ilgili görüş bildiren İş Yatırım Uluslararası Sermaye Piyasaları Müdürü Şant Manukyan, Fed'in faiz artırımlarının yılın ikinci yarısında etkisini net bir şekilde göstereceğini ve ABD'de resesyonun ana konu olacağını belirtti.

İki uzmandan küresel piyasalar için çok önemli yorum! Altın ve diğer metaller için uyarı geldi!

2022 senesinin başlarında yaygın görüş olan stagflasyonun, petrol fiyatlarının 130 dolara çıkmasına karşın gerçekleşmediğini hatırlatan Manukyan, yine de enflasyon baskısıyla ABD ve Avrupa'da merkez bankalarının faiz artırımına giriştiğini, Japonya ve Çin tarafında ise bu baskının daha az olması nedeniyle merkez bankalarının gevşek para politikalarını sürdürdüğünü hatırlattı.

Bu açıdan bakıldığında kötü senaryonun gerçekleşmediğini belirterek Manukyan, "Pay piyasalarındaki kayıpların da görece sınırlı kaldığını söyleyebiliriz. Aynı şey bono piyasası için de geçerli” diye konuştu.

ABD Merkez Bankası (Fed)’in faizleri, ülkeyi resesyona sokacak kadar yükselteceği beklentisinin devam ettiğini ve bankanın zaten bunu üstü kapalı olarak ifade ettiğini kaydeden Manukyan, “2023’e geniş anlamda bakıldığında yılın ilk yarısında bir resesyon olacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

2023 senesinin ikinci yarısında faiz artışlarının etkisini çok net bir şekilde etkisini göstereceğini vurgulayan Manukyan, "Hem işsizlik oranında yılın ikinci çeyreğinde bozulma hızlı bir şekilde gelecek, hem de enflasyonda bir geri çekilme göreceğiz ve artık resesyon ana konu olacak" açıklamasında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön