29 / 03 / 2024

İkinci 100 günlük eylem planı hazır!

İkinci 100 günlük eylem planı hazır!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yeni dönemin kodlarını ve ekonomideki dönüşüm hamlelerini anlattı.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yeni dönemin kodlarını ve ekonomideki dönüşüm hamlelerini hakkında açıklamalar paylaştı. "Üretim ekonomisi ve hizmet odaklı projeler geliyor" diyen Oktay, yeni dönemde savunma sanayi, otonom teknolojiler, sağlık ve enerji alanlarında atılacak yeni adımların detaylarını paylaştı. Habertürk  Ankara  Temsilcisi Bülent Aydemir'in haberi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin kısa süre önce yaşadığı ve alınan ekonomik tedbirlerle atlatılan kur atağıyla birlikte yaşanan krizin fırsata dönüştürülmeye çalışıldığını; ülkenin buradan daha güçlü çıkmasına yönelik çabaları anlattı. Bu özgüvenin oluşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi bir asetin, lider faktörünün önemli olduğunu vurgulayan Oktay, Ankara'da krizin fırsata dönüştürülmesine yönelik müthiş bir çalışma olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kısa süre içinde açıklayacağı ikinci 100 günlük eylem planının hazır olduğunu belirten Oktay, eylem planında katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik projeler ile vatandaşın hayatını kolaylaştıracak hizmet odaklı projelerin yer alacağını bildirdi. 

İLK100 GÜN EYLEM PLANI: 100 günlük eylem planıyla, hemen işe koyulmayı amaçladık. Amacımız yeni sisteme geçiş sürecini hızlı tamamlamak, geleceği tasarlamaktı. Bakanlıklara 5 yıl sonra bakanlığını nereye götüreceksin? sorusunu yöneltmiş olduk. İlk 100 günlük planda bu sağlandı. Mesajı kabine de aldı, vatandaş da aldı.

İKİNCİ 100 GÜN EYLEM PLANI: İkinci 100 gün eylem planını tamamladık; projeler hazır. Cumhurbaşkanımız ilan edecek. Birinci 100 günle 5 yıllık plan tamamlanmış oldu. 5 yıl sonra biz nerede olacağız; aşama aşama göreceğiz. İkinci planda detaylandırma ve yeni projeler var. 20 yıl sonra ülkeyi nereye götüreceksin sorusunun yanıtı verilecek. İkinci plan, üretim ve hizmet odaklı. Vatandaşın alacağı hizmetlerin kolaylaştırılması; hayatını kolaylaştırmaya yönelik projeler var.


Kanal İstanbul'a 2019'da başlanacak!

100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik Kanal İstanbul'da!


Geri Dön