19 / 04 / 2024

İkinci Central Park Maltepe’de yapılacak!

İkinci Central Park Maltepe’de yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu’na yapılacak 1 milyon metrekarelik şehir parkından (central park) sonra ikinci şehir parkının da Anadolu yakasında Maltepe’de yapılacağını açıkladı...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu’na yapılacak 1 milyon metrekarelik şehir parkından (central park) sonra ikinci şehir parkının da Anadolu yakasında Maltepe’de yapılacağını açıkladı.


Dün bir radyo istasyonunda canlı yayına katılan Kadir Topbaş, şehir parkları ve Boğaz’ı geçecek teleferik hattına ilişkin bilgi verdi. Topbaş, İstanbul Boğaz geçişini hem turistik anlamda hem de insan geçişi noktasında değerlendirmek adına bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Topbaş’ın verdiği bilgilere göre projenin başlangıç noktası Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu yer olacak. Buradan Boğaz’ı aşacak olan teleferik hattı, Anadolu yakasında Altunizade’ye ulaşacak. Ardından da Küçük ve Büyük Çamlıca’yı da içine alarak devam edecek. İhale aşamasında olan proje kapsamında, saatte 6 bin yolcu taşınacak. Topbaş, İstanbul’un trafik yükünü hafifletecek olan projenin Yuşa Tepesi ve Yoros Kalesi için de düşünüldüğünü bildirdi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön