20 / 04 / 2024

İkinci çeyrek büyüme rakamlarıyla mobilyacı güldü!

İkinci çeyrek büyüme rakamlarıyla mobilyacı güldü!

İkinci çeyrek büyüme rakamlarına giyim, mobilya ve ev aletleri satışları damgasını vurdu. Verimliliğe ve ihracata odaklanan iki sektörde de büyüme oranları yüzde 27'leri aştı



Bu yılın ikinci çeyreğinde de hazırgiyim hız kesmedi. Geçen yılın aynı döneminde göre giyim ve ayakkabıda yüzde 28.4'lük büyüme yakalanırken mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri kategorilerinde ise yüzde 27.4 büyüme yakalandı. İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, ikinci çeyrekte ithalatın ve tüketimin artmasıyla birlikte tüketicinin 'fiyatlara zam gelecek' korkusuyla daha fazla harcama yaptığını söyledi. Tanrıverdi, 3. çeyrekte de büyümenin sürmesi için ithalata dayalı büyümeden üretime dayalı büyümeye geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

KRLILIĞIN YERİNİ VERİM ALDI
Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, büyümeyi firmaların verimliliğe oynayıp daha ucuz fiyata daha fazla ürün satma modelinin tetiklediğini söyledi. Bu yıl eylül satışlarının da bayram nedeniyle ağustosa kaydığına dikkat çeken Ziylan, 'Kayıtlı ekonomideki artış büyümeye bu şekilde yansıdı. Aslında büyüme 2008 yılından beri sektörde trend' dedi. Tefal, Rowenta, Moulinex gibi markaları bünyesinde barındıran küçük ev aletleri firması Groupe SEB Türkiye Genel Müdürü Cüneyt Yağcı, kurun hareketlenmesinden dolayı firmaların stoklarını satışa çevirdiklerini bunun da harcamaları artırdığını söyledi. Elektrikli ev aletleri markası Homend'in Genel Müdürü Hakan Koçer, ikinci çeyrekte ev aletleri pazarında yüzde 16.5'lik bir satış artışı olduğunu, artan evlenme, boşanma ve tek başına eve çıkmaların da pazarı büyüttüğüne dikkat çekti.

Adalet Cingöz/Sabah


Geri Dön