26 / 04 / 2024

İkinci el konutta daralma yok!

İkinci el konutta daralma yok!

RE/MAX Türkiye kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn, "Bugün 260 olan ofis sayımızı 2017 yılında 310'a çıkaracağız. Gayrimenkul danışmanı sayısını ise 3 bin 800'e çıkarmak istiyoruz" diye konuşuyor.



RE/MAX, bu yıl rekor bir büyüme göstererek bünyesindeki gayrimenkul danışmanı sayısını 2 bin 600'den 3 bin 200'e çıkarmayı başardı. Şirket, 2017 yılında da hız kesmeden büyümeyi planlıyor. RE/MAX Türkiye kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn, "Bugün 260 olan ofis sayımızı 2017 yılında 310'a çıkaracağız. Gayrimenkul danışmanı sayısını ise 3 bin 800'e çıkarmak istiyoruz" diye konuşuyor. 


Yaklaşık 19 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren RE/MAX, bu yıl rekor bir büyümeye imza attı. Şirket, bünyesindeki gayrimenkul danışmanı sayısını 2 bin 600'den 3 bin 200'e çıkardı. Bu yıl sosyal medyanın yarattığı yeni bilgilendirme ortamından yararlanarak gayrimenkul danışmanlığı mesleğini daha geniş kitlelere tanıtma imkanı bulduklarını söyleyen RE/MAX Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn, "RE/MAX ailesi üyeleri yenilikçi teknolojik uygulamalardan yararlanarak ve eğitimlerde aktarılan bilgileri kullanarak bu süreçten güçlenerek çıktılar" diyor. Bugün RE/MAX Türkiye 3 bin 200 danışmanıyla global rekabetteki konumunu da güçlendirdi. Goldştayn, "Rakamların kıyaslanamayacak kadar büyük olduğu Kuzey Amerika'yı hariç tutacak olursak, Portekiz'den sonra 3 bin gayrimenkul danışmanına ulaşan tek ülkeyiz" diye konuşuyor. 


2016 yılı RE/MAX için nasıl bir yıl oldu? 


2016 yılı RE/MAX'ın büyümesindeki neredeyse en önemli faktör olan gayrimenkul danışmanlığı mesleğini daha geniş kitlelere tanıttığımız ve kendi işini kurmak isteyen bireysel girişimciler tarafından daha yoğun bir ilgiyle karşılandığımız bir yıl oldu. 


38 Ekonomist 9 Ekim 2016 Sosyal medyanın yarattığı yeni bilgilendirme ortamından gereğince yararlanarak, bu kazançlı ve özgür mesleği, kamuoyuna daha fazla tanıttık. 

RE/MAX ofislerimizin büyüme ihtiyacına cevap olarak, çok sayıda yeni gayrimenkul danışmanımız 2016'da aramıza katıldı. Gayrimenkul danışmanı sayımız bu yıl rekor bir büyüme gösterdi. Geçen yıl bu zamanlar yaklaşık 2 bin 600 gayrimenkul danışmanımız varken, bu yıl bu sayı yaklaşık 3 bin 200 düzeyine yükseldi. 


Bu performansın arkasında ne var? 


RE/MAX ofisleri ve bu ofislerin sahibi olan iş ortaklarımız, onlar için geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojik uygulamalardan yararlanarak ve eğitimlerde aktarılan bilgileri kullanarak, bu süreçten güçlenerek çıktılar. Kuzey Amerika dışında tek bir ülke hariç, 3 bin rakamını aşan başka bir ülke olmadı. Gelecek yıl da bu büyüme trendinin hızlanarak devam edeceği üzerine planlarımızı yapmaktayız. Gayrimenkul danışmanı sayımızı 3 bin 800'e, ofis sayımızı ise 310'a çıkarmayı planlıyoruz. 


Global RE/MAX'in içinde Türkiye'nin konumunda bir değişiklik var mı? 


RE/MAX Türkiye, uluslararası sıralamalarda hep başa oynayan bir organizasyon oldu. Rakamların kıyaslanamayacak kadar büyük olduğu Kuzey Amerika'yı hariç tutacak olursak, Portekiz'den sonra 3 bin gayrimenkul danışmanına ulaşan tek ülkeyiz. Attığımız pek çok adım, yaptığımız pek çok uygulama, diğer ülkeler tarafından örnek alınıyor. Bu çok gurur verici. 


2016, ikinci el konut satışı için nasıl bir yıl oldu? 


2016'da ülkemizde pek çok terör saldırısı, canlı bombalar, Suriye'deki sorunların ülkemize olan keskin yansımaları, mülteci krizi ve son olarak da darbe girişimi gibi toplumumuzu ve günlük yaşamımızı derinden etkileyen bir dizi olay meydana geldi. Ancak buna rağmen ikinci el konut satışlarında azalma görülmedi. Toplumsal yaşamın bazı vazgeçilmezleri var: Evlenmeler, boşanmalar, tayinler gibi... Bütün bunlar ikinci el konutta işlem yapılmasına sebep oluyor. Sonuç olarak, bunca olumsuz etkene rağmen, bazı geçici dönemler hariç, 2016'da ikinci el konut sektörü daralma yaşamadı. 


Ekonomist 


Geri Dön