24 / 04 / 2024

İkinci el konutta şampiyon İzmir oldu!

İkinci el konutta şampiyon İzmir oldu!

Garanti'nin desteği, Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ( GYODER ) tarafından hazırlanan emlak endeksleri 2013 Eylül raporu açıklandı. İkinci el konutta şampiyon İzmir oldu...




İstanbul, geçen ay ikinci el konut fiyat artışında ilk sırada yer alırken, kiraların da en fazla yükseldiği il oldu. Garanti'nin desteği, Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endeksleri 2013 Eylül raporu açıklandı. Buna göre, Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 1,39 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,85 oranında artış gerçekleşti. İstanbul, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 1,68 artışla, Eylül 2013'te ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu.


ARTIŞ SÜRÜYOR


Aynı dönemde metrekare başına ikinci el konut satış fiyatları, İzmir'de yüzde 1,39 oranında, Ankara'da yüzde 1,17 oranında, Bursa'da yüzde 1,07 oranında, Kocaeli'de yüzde 0,9 oranında, Antalya'da yüzde 0,77 oranında ve Adana'da yüzde 0,49 oranında arttı. Eylül ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il ise yüzde 1,78 artışla İstanbul oldu. Söz konusu dönemde konut kira değerleri, Ankara'da yüzde 1,35 oranında, İzmir'de yüzde 1,08 oranında, Kocaeli'de yüzde 1,61 oranında ve Antalya'da yüzde 0,79 oranında arttı. Bu değer, Adana'da yüzde 0,5 ve Bursa'da ise yüzde 0,2 oranında azaldı.


KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENTİSİ


GYODER Başkanı Aziz Torun, yeni konut fiyat endeksinin, endeksin başlangıç dönemi olan 2010 Ocak ayına göre, geçen 45 aylık sürede yüzde 41 arttığını söyledi. Torun, 'Beklentimiz yaz aylarında başlayan yukarı yönlü fiyat hareketinin enflasyona paralel olarak ilerleyen aylarda da devam edeceği yönündedir' açıklaması yaptı.



Yeni Şafak Gazetesi


Geri Dön