20 / 04 / 2024

İkinci el konutta en uygun faiz oranı ne kadar oldu?

İkinci el konutta en uygun faiz oranı ne kadar oldu?

Bankaların sıfır konut için 0.79 faizli kampanyası devam etse de ikinci konut için faiz oranları sürekli değişiyor. İkinci el için en uygun konut kredisi faiz ne kadar oldu?



Türkiye Finans Bankası Mart başından itibaren konut finansmanı oranlarında indirme giderek ikinci el kredisi talep eden müşterilerine en uygun oranları sunmaya başladı. Banka yüzde 0.87 olan kampanyalı finansman oranında geçtiğimiz hafta artışa gitmiş olsa da halen en uygun faiz kullandırıyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; kamu bankalarının sadece sıfır konutta uyguladığı yüzde 0.79 faiz oranı ikinci el konutlar için yüzde 0.94 olarak kullandırılırken Türkiye Finans’ın finansman oranları oldukça cazip. Banka güncel olarak yüzde 0.99 tabela kar payı oranı ve 5 yıl vadeye kadar yüzde 0.93 oranlı kampanyalı konut finansmanı kullandırıyor. Bankanın oranları 5 yıl üzerinde ise yüzde 0.97’ye çıkıyor.

En Uygun Konut Kredisi Hesaplama

En uygun konut kredisi faiz oranı ile ikinci el konut için 200.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 2.770 TL oluyor. Kredinin toplam faz ger ödemes se 132.700 TL’ ye denk geliyor.

Mart ayında konut kredisi faizlerini düşüren bankalar!

İkinci el konut alırken bunlara dikkat edin!


Geri Dön