19 / 04 / 2024

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları yükseldi. Peki sıfır ve ikinci el ev alımlarında kredi faiz oranları ne kadar oldu? İşte bankaların güncel konut kredisi faizleri...



Bankalarda yaşanan son dakika faiz depremi ile ilgili yeni gelişmeler merak ediliyor. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası koranavirüs salgını sürecinde ekonomide yaşanan dalgalanmayı en aza indirmek ve vatandaşın talebini canlandırmak amacı ile bankalara ucuz likidite fırsatları sağlanmıştı. Takvim'de yer alan habere göre; hayata geçirilen kredisi destek paketlerinin içinde konut kredileri de yer almıştı. 

Yaşanan gelişmeler sonrası konu faiz indirimi olduğunda son derece yavaş ve temkinli davranan bankalar kredi faiz oranlarını yükseltme konusunda ise adeta birbirleri ile yarıştı. 

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulamaya alınan ve kamu bankaları aracılığıyla düşük faizli olarak verilen konut kredilerinde değişiklik yapıldı. Vatandaşların yakından takip ettiği konut kredisi faiz oranları yükseldi. İşte bankaların konut kredisi faiz oranları.

ING BANK FAİZ ORANI

Konut kredisi: 1.24


YAPI KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.45


AKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.19


GARANTİ BBVA FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.29


İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

Ev kredisi: 1.15


TEB FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.29


QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.49

Ziraat Bankası müşterilerine yeni veya ikinci el konut almaları durumuna göre kredi imkanı sağlıyor. Banka ayrıca müşterilerinin talep etmesi durumunda hem 120 ay vade hemde 180 ay vade fırsatı da sunuyor.

Devlet bankaların kredi faiz oranlarında yaşanan son güncellemelerin ardından sıfır konut alımlarında 0.99 faiz oranı öne plandayken, ikinci el konut alımlarında faiz oranları yüzde 1.05 ile yüzde 1.09 bandında seyrediyor.

- Vakıfbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.05

- Ziraat Bankası 120 ay vadeli 0 konut alımı için kredi faiz oranı 0.99, 180 ay vade için 1.05

- Ziraat Bankası 120 ay vadeli 2. el ev alımı için kredi faiz oranı yüzde 1.05, 180 ay vade için ise 1.09

Ev almak için şimdi doğru zaman mı?


Geri Dön