19 / 04 / 2024

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları bir kez daha düştü. Sıfır ve ikinci el ev alımlarında kredi faiz oranları ne kadar oldu?



Bankaların konut kredisi faiz oranları yaklaşık on aydır düşüş seviyesinde seyrediyor. Kamu bankalarının öncülük ettiği faiz indirimlerine özel bankalardan da destek geldi. Faiz oranları coronavirüs salgının ekonomk rsklerne rağmen halen son yılların en düşük seviyesinde.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank tarafından uygulanan ortak kampanya kapsamında sıfır konutlar için piyasadaki en düşük konut kredisi faiz oranı olan yüzde 0.79 faizli kredi imkanı sunuluyor.

Yapı Kredi Bankası se dün gerçekleştirdiği indirim sonrasında ekonomiye destek olmak için ikinci el konutlar faiz oranlarını piyasanın en düşük seviyede olan yüzde 0.89’a çekti. Kamu bankaları ise ikinci el konutları yüzde 0.94 faiz oranı ile kredilendiriyor.

Sıfır Konut Kredisi Hesaplama

Bankalardan 100.000 TL tutarda sıfır konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vade için aylık en düşük taksitleri 2.100 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi de 126.000 TL’ ye denk geliyor.

İkinci El Konut Kredisi Hesaplama

İkinci el konut için bankalardan 100.000 TL tutarlı ve 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında ise kredinin aylık taksitleri 2.150 TL, toplam geri ödemesi de 130.500 TL oluyor.

Sıfır konut alımlarına özel faiz indirimi!

İkinci el evlerde konut kredisi faizleri 0.89’a indi!

Güncel konut kredisi faiz oranları ne kadar?


Geri Dön