26 / 04 / 2024

İkinci el otomobil alacaklar müjde! Fiyatlar gevşemeye başladı

İkinci el otomobil alacaklar müjde! Fiyatlar gevşemeye başladı

"Yüksek fiyat ortamının yavaş yavaş bitmeye başladığını görüyoruz" diyen ODD Başkanı Bozkurt,  2023'te de sıfır otomobilin piyasada bollaşmayabileceğini ancak ikinci el fiyatlarında yavaş yavaş bir gevşeme görülmeye başlandığını söyledi.



İkinci el otomobilde fiyatlar düşecek. Otomotiv Zirvesi'nde konuşan  Otomotiv Direktörleri Derneği (ODD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, piyasada fiyatlar üzerinde belirleyici rol oynayan iki büyük etken olduğunu belirterek, bunlardan ilkinin sıfır otomobile ulaşabilen potansiyel müşteri sayısındaki gerileme, ikincisinin ise krediye ulaşmaktaki zorluk olduğunu söyledi.  Bugüne kadar satış rakamlarını bulunabilirliğin belirlediğini kaydeden Bozkurt, "Birçok modelde 5-6 aya varan bekleme süreleri mevcuttu" dedi.

 Yılın son çeyreğine yaklaşırken, pazarı yine hangi markanın hangi modelinden ne kadar araç bulunabileceğinin şekillendireceğini ifade eden Bozkurt, sıfır otomobile ulaşabilen potansiyel müşteri sayısında bir yavaşlama olduğunu bunun temel sebebinin mevcut fiyat seviyelerine ulaşan müşteri potansiyelinin düşmüş olması olduğunu söyledi. Bir diğer sebebin de krediye ulaşmakta yaşanan sorunlar olduğunu ifade eden Bozkurt, "Şu anda hem kredi faizleri hem de kredi ret oranları çok yüksek. Geçtiğimiz yıl 770 binlerde olan pazarın bu yıl 750 binler civarında olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

202'te sıfır araç bollaşacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön