29 / 03 / 2024

İkinci el otomobil piyasasında sevindiren gelişme! İkinci el araba almak daha mı kolay hale gelecek?

İkinci el otomobil piyasasında sevindiren gelişme! İkinci el araba almak daha mı kolay hale gelecek?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bayram sektörün hareketli günler yaşanmıştı fakat şu an ikinci el araç piyasası durma noktasında" ifadelerini kullanarak sektör hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…



Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, yaz ayları ve Kurban Bayramı sebebi ile ikinci el araç piyasasında oluşan hareketliliğin sona erdiğini ve alım satımın durgunlaştığını belirterek, "Durağanlık sebebi ile ikinci el araç fiyatlarında bir miktar düşüş gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Başkan Erkoç, AA muhabirine, ikinci el araç piyasasında yaşanan gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilerine göre, ocak - haziran zamanında, geçen yılın aynı dönemine kıyas ile pazarda % 35'e yakın yukarı yönlü bir değişim olduğunu ifade eden Erkoç, 2021'in ilk altı ayında 2 milyon 347 bin 440 ikinci el aracın el değiştirdiğini, 2022 yılının aynı zamanlarında ise bu rakamın 3 milyon 166 bin 964'e çıktığını söyledi.

Erkoç, Haziran 2021'de 575 bin 335 araçta el değiştirmesi yaşanırken söz konusu rakamın ise bu yılın aynı zamanlarında 710 bin 88 olduğu açıklayarak, şu şekilde konuştu:

"Yaz aylarının gelmesi ile aynı zamanda bayram sektörün hareketli günler geçirmesine sebep olmuştu. Fakat şu an ikinci el araç piyasası durma noktasına ulaştı. Sektörde durağan günler yaşamaktayız. Durağanlık sebebi ile ikinci el araç fiyatlarında bir miktar düşüş gerçekleşti.”

Maliyet artışları aynı zamanda dövizdeki dalgalanmanın da sektörü olumsuz etkilediğini söyleyen Erkoç, ÖTV indirimi beklentilerinin de tüketicinin beklemede kalmasına sebep olduğunu dile getirdi. Erkoç, ÖTV indirimi yapılmasını pek beklemediklerine vurgu yaparak, ihtiyacı olanlara araçlarını almaları tavsiyesini dile getirdi.

İkinci el otomobil piyasasında sevindiren gelişme! İkinci el araba almak daha mı kolay hale gelecek?


Geri Dön