19 / 04 / 2024

İkinci Mavişehir projesi yolda!

İkinci Mavişehir projesi yolda!

Alsancak'ta Tariş'e ait tartışmalı araziler için yeni proje tamam. Tariş ile protokol imzalayan Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Mavişehir'e ne yaptıysak burada da aynısını yapacağız" dedi



İZMİR'DE 2003 yılından itibaren kamuoyunun izlediği  İzmir  Yeni Kent Merkezi kapsamında, Alsancak Stadı arkasındaki Tariş'e ait değerli arazilerle ilgili imar planlaması ve buraya yapılacak projeyle ilgili yeni döneme girildi. Daha önce bu alanda konut, rezidans, ofis, otel, AVM'nin de içinde olduğu bir proje gerçekleştirmek üzere harekete geçen Ozak GYO, meslek odalarının açtığı dava sonucu yargının bu projeye olanak sağlayan plan notlarını iptal etmesi sonrasında projeden vazgeçti. Ardından Emlak Konut GYO projeyi yürütmeye devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi EPP (Emlak Planlama Proje Yönetim A.Ş) verilen alana üçte 1 konut yapılmasının önünü açan plan notunu Ekim ayında onayladı. 


YÜZDE 80'İ TARİŞ'E

Ancak plan henüz askıya çıkmadı. İmar durumuyla ilgili olumlu gelişmelerin ardından dün Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ile Tariş Birlikleri yöneticileri arasında Alsancak Stadı'nın arkasında kalan demiryoluna paralel 133 bin 580 metrekarelik Tariş'e ait arazide proje gerçekleştirmek üzere hazırlanan protokol imzaladı. 

Kurum, yaptığı açıklamada İzmir'in yerli ve yabancı yatırımcının tercih ettiği bir kent olduğunu, hazırlanan projenin sosyal boyutu da olduğunu belirtti. Tariş'in 150 bin üyesini yakından ilgilendiren proje hakkında konuşan Murat Kurum, "izmir bizim için önemli. 90'lı yılarda Mavişehir bölgesine modern yaşam alanları oluşturduk. Orada ne yaptıysak Alsancak'taki projede de yapmaya çalışacağız. Projeden toplamda 2.5- 3 milyar TL hasılat bekliyoruz" dedi. Basın mensuplarmm arazinin imar planıyla ilgili daha önce açılan davaları ve iptal kararlarına dikkat çekerek benzer bir durum olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Murat Kurum, "Bölge imar koşulları neyse ona uygun hareket edeceğiz. Her ne olursa olsun dava açarız zihniyetine izin vermeyeceğiz. Belediye başkanlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı, Başbakan, Çevre ve Şehircilik Bakanından da destek isteyeceğiz" dedi. Alsancak'taki projeden elde edilecek gelirin yüzde 20'si Emlak Konut'a, yüzde 80'i ise Tariş Birlikleri'ne kalacak. 


Kooperatifçiler dört gözle bekliyor

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin'den de projeye destek geldi. Ege Bölgesi'ndeki sekiz kişiden ikisinin Tariş ile ilişkili olduğunu söyleyen Çetin, imar planlarıyla ilgili sırf dava açmak kaygısıyla hareket edilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Mahkeme kararı doğrultusunda hareket edileceğini ve gerekli özenin gösterileceğini dile getirdi. Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan ve Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Faruk Aydın da projeyi üyelerinin dört gözle beklediklerini söyledi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön