24 / 04 / 2024

İkitelli'deki 300 dönümlük arazi İBB'ye satıldı!

İkitelli'deki 300 dönümlük arazi İBB'ye satıldı!

Başakşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan İkitelli Mahallesi'ndeki 7 parselden oluşan toplam 300 dönümlük arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. 




Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Başakşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki İkitelli Mahallesi'ndeki 7 parselden oluşan toplam 300 dönümlük arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Satın alma kararı İBB Meclisi mayıs ayı oturumunda tartışmalı bir şekilde oy çokluğu ile kabul edildi.

İkitelli deki 300 dönümlük arazi İBB ye satıldı!

Karara tepki veren İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Başakşehir  Olimpiyat Stadı'nın etrafındaki 1900 dönümlük gecekondu alanındaki sorunu çözmek için ilçe belediyesinin uzun süredir uğraştığını hak sahipleri ile anlaşılamadığı için açılan davalar nedeniyle sürecin tıkandığını iddia etti. Bunun üzerine Başakşehir Belediyesi'nin kendi mülkiyetindeki toplam 300 dönüme yakın araziyi satarak elde edeceği gelir ile gecekondu alanını kamulaştırmaya karar verdiğini söyleyen Balyalı “Başakşehir Belediyesi gelir elde etmek için satışa çıkardığı arazileri satamayınca İBB'ye başvurup bu arazileri satın almasını istedi. Buradan gelecek para ile gecekondu alanı kamulaştırılacak. Mantık doğru, vatandaşın sorunu çözülecek. Ama bugüne kadar bu ölçekte bir uygulama olmadı. İBB'nin devreye girip ilçe belediyelerine  paralar verip ilçenin çözmekle yükümlü olduğu mülkiyet sorunlarını çözdüğünü daha önce hiç görmedik. Hiçbir ilçe için böyle bir uygulama yapılmadı” diye konuştu.


Geri Dön