17 / 05 / 2024

İl il küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları! Kurbanlık fiyatları belli oldu mu 2022?

İl il küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları! Kurbanlık fiyatları belli oldu mu 2022?

Kurbanlık fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık fiyatları gündemdeki yerini alıyor. İşte kurban fiyatlarına dair detaylar!



Müslüman alemi tarafından heyecanla beklenen Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı. Kurban Bayramı git gide yaklaşırken, Kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? Kurban fiyatları açıklandı mı? soruları sorulmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre 2022 kurbanlık fiyatları belli oldu. İşte merak edilen 2022 büyükbaş, küçükbaş kurban fiyatları!
 

2022 KURBAN FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

2022 Kurban Bayramı'na az bir zaman kala kurbanlık fiyatları da açıklanmaya başladı. Bu yıl canlı büyükbaş kilogram fiyatı 75 TL'den, küçükbaşın kilogram fiyatı ise 80 TL'den başlayacak.

Kemikli karkas et fiyatı ise 150 TL'yi civarında olacak. Bu durumda kurbanlık küçükbaşın fiyatı 2.500 ile 4.500 TL arasında olması büyükbaş fiyatı da 30 bin liradan başlayıp 50 bine kadar ulşaması düşünülüyor. Bayrama iki hafta gibi kısa bir süre kala yollara çıkacak olan kurbanlıklar kurban pazarlarında satışa sunulacak. Şimdiden kurbanlıklarını almak isteyen vatandaşlar, kurban fiyatlarını araştırmaya başladı. Kurbanda yaklaşık 850 bin büyükbaş, 2.5 milyon adet de küçükbaş hayvanın satıldığını dile getiren sektör temsilcileri, "Ancak son iki yıldır pandemi nedeniyle bu sayılarda yüzde 10-20 düşüş olmuştu. Bu yıl da alım gücü zayıfladığı için düşüş yaşanabilir. "şeklinde bir açıklama yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön