19 / 04 / 2024

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, 2020 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel yönetime kredi desteğinde bulundu.



İller Bankası (İLBANK), geçmişten gelen bilgi birikimi ve finansal gücüyle, şehirlerin kentsel altyapı ve üstyapı, ulaşım, enerji gibi alanlarda ihtiyaç duyduğu projelere teknik katkı ve finansman desteği sağlayarak yerel yönetimlerin yanında yer almaya, 81 ilde binlerce projeyi hayata geçiriyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İLBANK, Elazığ,  İzmir  ve Giresun'da yaşanan doğal afetlerde gerek finansman gerekse teknik desteklerle yerel yönetimlerin yanında olmaya devam etti. 

İLBANK tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Bu çerçevede, kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere afetlere karşı hazırlıklı, güvenilir, sağlıklı ve modern şehirler inşa edebilmesi amacıyla kredi ve faiz desteği verildi.

Öte yandan, teknik destek ve danışmanlık hizmeti verilen Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında İller Bankası aracılığıyla 2019-2020'de 16 bin 180 projeye toplam 3 milyar lira finansman yardımı yapıldı. 

İLBANK'tan deprem bölgesine 20,5 milyon TL hibe desteği!


Geri Dön