19 / 04 / 2024

Ilgaz Dağı'ndaki kayak pistlerinin uzunluğu 3 bin metreye çıkacak!

Ilgaz Dağı'ndaki kayak pistlerinin uzunluğu 3 bin metreye çıkacak!

Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı sınırlarında kalan bölümleri, telesiyej sistemiyle birleştirilecek. Ilgaz Dağı'ndaki kayak pistlerinin uzunluğu 3 bin metreye çıkacak.Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım konuyu değerlendirdi.



Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nın kuzey ve güney bölümünün telesiyej sistemiyle birleştirilmesiyle kayak pistlerinin uzunluğu, bin 800 metreden 3 bin metreye çıkarılacak.


Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın birçok ülkesinde kayak pistlerinin dağın iki tarafına yapıldığını söyledi.


Telesiyej sisteminin daha önce sadece Ilgaz Dağı'nın Kastamonu tarafında olduğunu anlatan Yarım, şunları kaydetti:


"Dağın Çankırı tarafında 300 metrelik taşıma sistemi (baby lift) vardı. Kastamonu tarafında da bin 500 metrelik pist var. Kastamonu tarafında bulunan telesiyej, iki ilin sınırında bulunan doruk noktasında sona eriyor. Dağın Çankırı tarafına yapılan bin 200 metrelik yeni telesiyej de aynı şekilde doruk noktasında sona erecek. Çankırı tarafından telesiyeje binen kişi doruk noktasında inip, isterse Çankırı tarafına, isterse de Kastamonu tarafına kayabilecek. Kaymak istemezse yine telesiyeje binip, Kastamonu tarafına geçebilecek. Aynı şekilde Kastamonu tarafından çıkan biri de istediği yere istediği şekilde geçebilecek."


Yarım, bölge turizmi açısından pistin uzunluğunun 3 bin metreye çıkarılacak olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Pistin bitmesiyle Ilgaz Dağı'nda kayak pisti 3 bin metre olacak. Bu, bölge ve ülkemiz için çok önemli. İş bittikten sonra Ilgaz Dağı, çok önemli ivme kazanmış olacak. Bir kayak sever hem Çankırı hem de Kastamonu tarafı birlikte kullanılabilecek" şeklinde konuştu.


Telesiyej çalışmasının temmuzda başladığını, sistemde kullanılacak direklerin getirildiği bilgisini veren Yarım, sistemin ocakta hizmete girmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön