24 / 04 / 2024

Ilgaz'da otellere yılbaşı ilgisi!

Ilgaz'da otellere yılbaşı ilgisi!

Ankara'ya en yakın kayak merkezi olma özelliği taşıyan Ilgaz'daki kamu ve özel sektör tarafından işletilen 7 otelde, tatilciler tarafından yılbaşı için rezervasyon lar yapıl dı...



Hafta sonu kayak sezonunu açan Ilgaz'da, kayak pistlerinde ve telesiyejlerde bakım, onarım ve tadilat çalışmaları tamamlanarak, yılbaşı için özel programlar hazırlandı.


Kayak merkezindeki bir otelin müdürü Ferhat Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz'da kış turizmi açısından çok büyük bir potansiyelin bulunduğunu söyledi.


Devam eden yağış sayesinde kayak merkezinde kar kalınlığının yaklaşık 70 santimetreye ulaştığını anlatan Karahan, "Pistin kayak için daha müsait bir hale gelmesi için biraz daha kar yağmasını bekliyoruz. Geçen hafta sonu sezon açılışı yapıldı. Turistler buraya akın etmeye başladı" dedi.


Karahan, Ilgaz'ın geçen seneye oranla çok daha hareketli olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:


"Yılbaşında dolulukla ilgili bir sıkıntımız yok. Şu anda otelimiz rezervasyonlarla yüzde 100 oranında doluluğa ulaştı. Diğer otellerde de durum aynı. Ilgaz'ın tabiatı çok doğal. Tamamen doğanın içinde, çok güzel bir yer. Kayak severlerin tesisleri değerlendirmesi lazım. Burası Türkiye'nin bir numaralı kayak merkezi olacaktır."


AA


Geri Dön