25 / 04 / 2024

Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının ihaleleri iptal edildi!

Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının ihaleleri iptal edildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının ihalelerini resmen iptal etti. İptal kararı ise henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının ihaleleri resmen iptal edildi.

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre, ihalelerin resmen iptal edilmesinin ardından 3 fabrikanın mevcut kotaları ve çalışanlarıyla birlikte kamuya ait Türk Şeker'in bünyesinde kalmasına karar verildi. Daha önce de Kastamonu Şeker Fabrikası'nın ihalesi alıcı çıkmadığı için iptal edilmişti. Böylece satışa çıkarılan 14 şeker fabrikasından 4'ü özelleştirilemezken, devletin elindeki 25 fabrikadan 10'u ise özel sektöre geçti.

Özelleştirme iptali, fabrikaların olduğu bölgelerde sevinçle karşılandı. Ilgın, Yozgat ve Burdur fabrikalarında tüm işlemler devlete ait Türk Şeker tarafından yapıldığı için alımlarda hiçbir aksama olmadı, çiftçi uzun kuyruklarda beklemekten kurtuldu. 

Nisan ayında yapılan ihalede Ilgın fabrikası için en yüksek teklifi 637 milyon lirayla Alteks Tekstil vermişti. Yozgat Şeker Fabrikası'na 275 milyon lirayla en yüksek teklifi Doğuş Yiyecek, Burdur Şeker Fabrikası'na ise 487 milyon lirayla en yüksek teklifi Erser-Sterk ortaklığı vermişti. 


Geri Dön