29 / 03 / 2024

Bayrampaşa'daki Pancar Motor Fabrikası arsasının satışı iptal!

Bayrampaşa'daki Pancar Motor Fabrikası arsasının satışı iptal!

Kayseri ve Konya Şeker Fabrikalarının sattığı, Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor Fabrikasının bulunduğu arazinin satışı, Yargıtay 1.Hukuk Dairesi tarafından hileli olduğu gerekçesiyle iptal edildi.



Kayseri Deniz Postası Gazetesi'nin haberine göre, Kayseri ve Konya Şeker Fabrikalarının 260 milyona sattığı iddia edilen, İstanbul Bayrampaşa'daki Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor Fabrikasının bulunduğu arazinin satışı Yargıtay 1. Hukuk Dairesi tarafından hileli (muvazalı) olduğu gerekçesiyle iptal edildi. 


Kayseri ve Konya Şeker Fabrikaları İstanbul Bayrampaşa'daki Merhum Başbakan Prof. 

Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin bulunduğu 124,125 ve 13664 parsel sayılı taşınmazları sattı. Pancar Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kayseri ve Konya Şeker Fabrikalarıyla 1.1.1994 tarihinden itibaren Gayrimenkul Kiralama ve Değerlendirme Sözleşmesi ve bu sözleşmenin gerekçesine dair anlaşma imzaladıklarını, anılan sözleşme gereğince taşınmazların kendisine devredilmesi gerekirken, bu iki fabrikanın muvazalı (hileli) şekilde üçüncü şahsa sattıkları gerekçesiyle Kayseri ve Konya Şeker Fabrikaları'nı satışın iptali için İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdi. 


YEREL MAHKEME REDDETTİ


Yerel Mahkeme, davacı Pancar Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin hukuki dayanağının olmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verdi. Yerel mahkeme davayı reddedince, Pancar Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, dosyayı Yargıtay'a taşıdı. 


YARGITAY KARARI BOZDU


Temyiz dosyasını inceleyen Yargıtay 1. Hukuk Dairesi, davacı Pancar Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin temyiz itirazının yerinde olduğunu belirterek, kararın bozulmasına karar verdi. 


260 MİLYONA SATMIŞLAR


İstanbul Bayrampaşa'daki Pancar Motor Fabrikası arazisi olan yerin hissedarları olan Kayseri ve Konya Şeker Fabrikaları geçtiğimiz günlerde bu araziyi milletvekili olmadan önce İsmail Karayelin avukatlığını yaptığı iddia edilen Toya İnşaat Şirketine 260 milyona sattığı iddia edildi.


GERİ NASIL ÖDEYECEKLER?


Yargıtay'ın bu kararından sonra Kayseri ve Konya Şeker Fabrikaları Toya İnşaat'tan arsa satışı karşılığında almış olduğu iddia edilen 260 Milyon TL'yi nasıl geri ödeyeceği konuşuluyor. 

Milletvekili İsmail Karayel Toya İnşaat'm milletvekili olmadan önce avukatlığını yaptığı da iddia edildi. 



Kayseri Deniz Postası Gazetesi




Geri Dön