19 / 04 / 2024

İlhan Adiloğlu kimdir?

İlhan Adiloğlu kimdir?

Nijerya ve Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren Eser Müteahhitlik Holding’in kurucusu ve patronu olan İlhan Adiloğlu kimdir? İlhan Adiloğlu, inşaat sektörüne ne zaman atıldı? İşte yanıtı...



İlhan Adiloğlu kimdir?

İlhan Adiloğlu, 31 Temmuz 1951, Artvin doğumlu. 1973 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden inşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun olan İlhan Adiloğlu, Eser Müteahhitlik Holding’in kurucusu ve patronu.


İlhan Adiloğlu, 1973-1976 yılları arasında SONDAJ İŞLERİ SAN. VE TİC. A.Ş’de şantiye şefi olarak görev yaptı. 1977-1982 yıllarında ÖZIŞIK İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.’de Şantiye Şefi,Proje Müdürü, 1982-1997 yılları arasında yine ÖZIŞIK İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.


1997-2006 yılları arasında ESER İNŞAAT, ESER TAAHHÜT, ESER PROJE, ESER SİGORTA A.Ş.’lerin ortağı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Adiloğlu halen ESER HOLDİNG Yönetim kurulu Başkanı olarak çalışmalarını sürdürüyor.


İlhan Adiloğlu, yurtiçinde ve yurtdışında Barajlar, Hidroelektrik Santraller, Sulama İnşaatları, İçmesuyu ve Kanalizasyon Tesisleri, Konut ve Sanayi Tesisleri, Karayolu, Liman, Tünel, Viyadük ve Köprü İnşaatlarını içeren, proje keşif bedelleri toplamı 2 Milyar USD'ı aşan çok sayıda projeyi başarı ile yönetti.


1997'den beri ortağı ve Genel Müdürü, 2006'dan beri de Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ESER Taahhüt, ESER Proje, FARCAN Enerji, GÖKSU Enerji, ESER Enerji ve İlhan Adiloğlu inşaat Anonim Şirketlerini yönetiyor.


İlhan Adiloğlu aynı zamanda İNTES Yönetim Kurulu Başkanvekili görevini sürdürüyor.


Eser İnşaat Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza: İlhan Adiloğlu

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Can Adiloğlu

Yönetim Kurulu Üyesi: Cem Adiloğlu




Fatma Adiloğlu vefat etti! İnşaat İşveren Sendikası'nın acı günü!


Geri Dön