19 / 04 / 2024

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı, tarihi Süleymaniye Camii'nin çevresindeki yurt binası inşaatına ilişkin tepkilerin gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve geri adım attı.



Süleymaniye Camii'nin çevresinde inşaatına başlanılmış olan yurt binasının, Camii'nin siluetini bozmasına karşı İlim Yayma Vakfı açıklamada bulundu. Vakfın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Süleymaniye, İstanbul’un ruhudur. İlim Yayma Vakfı’nın varlık sebebi, bu ruhun korumasıdır. Süleymaniye’nin ruhuna zarar verebilecek herhangi bir girişimi önce biz kabul etmeyiz. Süleymaniye’nin siluetinin korunması için üzerimize düşen her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşları, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İlim Yayma Vakfı ndan Süleymaniye deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Sputniknews'te yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu'na başvuruda bulunulmuştu. Başvuruda, caminin çevresinde yükselen İlim Yayma Vakfı'na ait olan yurt binasının şehrin yapısına ve yönetmeliğine uygun olmadığı belirtilmişti.

İlim Yayma Vakfı ndan Süleymaniye deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Bunun üzerine İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada: "Süleymaniye Camii’nin ruhunu bozan ve silüetinin önüne geçen yapı konusunda mülk sahiplerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek konusunda yaptıkları açıklama kamusal vicdana ve yasal dayanaklara uyma konusunda olumlu bir gelişmedir. Binanın yapıldığı parsel ve adanın onaylı olduğu söylenen avan projesi İBB tarafından onaylanmamıştır. Alanda avan proje yapma ve onaylama yetkilisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir. Bu yapının yapıldığı alan ve yapı bu proje içerisinde tekrar ele alınacaktır. Paydaşlarla iş birliği içerisinde Süleymaniye Camii’nin tarihi kimliğine uygun yenileme avan projeleri hazırlayacağız. Bunun dışında Süleymaniye'nin tarihsel kimliğine ve değerine aykırı proje ve uygulamalara, yenileme alanları avan proje onay makamı olarak izin vermeyeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki inşaata ilişkin açıklama!


Geri Dön