25 / 04 / 2024

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

Süleymaniye camii'nin yakın çevresinde yapım aşamasında olan yurt binasının İBB onay vermeden inşaatına başlanması gerekçesiyle kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvuruda bulunuldu.



Kanuni Sultan Süleyman'ın Mimar Sinan'a inşa ettirdiği Süleymaniye Camii'nin çevresine yaptırılan İlim yayma Vakfı'na ait olan yurt binasına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından inşaatının durdurulması için kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvuruldu. 

Kanuni Sultan Süleyman'ın Mimar Sinan'a inşa ettirdiği Süleymaniye Camii'nin çevresine yaptırılan İlim yayma Vakfı'na ait olan yurt binasına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından inşaatının durdurulması için kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun onayının olmadığı ve Kanuni Sultan Süleyman'ın Dünya mirası olarak Mimar Sinan'a yaptırdığı Süleymaniye Camii'nin çevresine yaptırılan projenin tekrar konuşulması çağrısında bulunuldu.

İBB den Süleymaniye deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

Kültür varlıklarını koruma bölge kuruluna başvuran İBB, Süleymaniye Camii'nin görüntüsünü bozan bu yapı için inşaatın durdurulması kararını istedi. Ayrıca inşaatına başlanan yapının İstanbul'un imar planlarına uygun olmadığını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Koruma Bölge Kuruluna yaptığı itirazlarda inşaası yapılan projenin tekrar gözden geçirilmesini istedi. Yapılacak olan projenin onay süreci tamamlanmadan inşaatına başlanan İlim yayma Vakfı'na ait olan yurt binasıyla ilgili açıklamalar yapıldı.

İBB den Süleymaniye deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamalarda Süleymaniye Camii'nin çevresinde, inşaasına başladıkları yurt binasının büyük bir yapı olması gerekçesiyle Süleymaniye camii'nin siluetine zarar verdiğini vurguladı. Açıklamada, bu inşaatın yerinde, yıkılan binanın boyunun şu an yapılan yurt binasından daha kısa olduğuna dikkat çekilerek, İstanbul'un imar planına uygun olmadığını ve bu projenin bilerek bu şekilde tasarlandığı ifadeleri kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dün ‘İstanbul 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu’na başvuruda bulunarak inşaatın derhal durdurulmasını istedi.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan bina projesinin iptali için harekete geçti!

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!


Geri Dön