29 / 03 / 2024

İlk adım atıldı! Kısıtlamalar hangi illerde kalkacak?

İlk adım atıldı! Kısıtlamalar hangi illerde kalkacak?

Koronavirüs tedbirlerinin sonuç vermesi ile birlikte gözler kısıtlamaların kalkacağı tarihe çevrildi. Normalleşme süreci ile ilgili adımlar atılmaya başlanırken, kısıtlamaların il il kaldırılması planlanıyor...



Koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye'de uygulanan kısıtlamalar vaka sayısında büyük rol oynuyor. Tedbirlerin sonuç vermesiyle birlikte gözler normalleşme takvimine çevrildi. A Haber'de yer alan habere göre; hafta içi ve hafta sonu kısıtlaması, düğünler, mekanlar ve belirli yaş gruplarına uygulanan saat sınırlamasının kademeli olarak kaldırılması ön görülüyor. Peki, kısıtlamalar hangi illerde kalkacak? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalkacak iller hangileri? İşte cevaplar...

KISITLAMALAR HANGİ İLLERDE KALKACAK?

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler sonuç vermeye başladı. Vaka ve hasta sayısındaki düşüş ve vefat oranının azalması ile birlikte gözler kısıtlamaların kalkacağı tarihe çevrildi. İlerleyen günlerde gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda yeni kararlar alınacak. Sağlık Bakanlığı yetkilileri kısıtlamaların il bazında kademeli olarak kaldırılacağını bildirdi. Ancak şu an hangi illerde kısıtlamaların kalkacağı henüz bilinmiyor.

İlk adım atıldı! Kısıtlamalar hangi illerde kalkacak?

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK İLLER HANGİLERİ?

Yapılan açıklamalara göre, kısıtlamalar koronavirüs testlerinde pozitiflik oranının yüzde 1'in altına düştüğü illerde kalkacak. Buna göre, bu illerde hafta içi belirli saatlerde, hafta sonu ise kesintisiz uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, kafe, restoran, lokantaların açılması ile 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gruplar için uygulanan kısıtlamaların esnetilmesi bekleniyor.

İlk adım atıldı! Kısıtlamalar hangi illerde kalkacak?

İLK ADIM ATILDI

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların uzun zamandır merakla beklediği saat sınırlamasının kalkması atılan il adımlar arasında yer alıyor. Salgının seyrine göre alınacak yeni tedbir kararlarında bu yaş gruplarına uygulanan sokağa çıkma sınırlamasının kalkması ön görülüyor.

Kısıtlamalar ne zaman kaldırılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi!

Dikkat! Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön