23 / 04 / 2024

İlk kez ev alacaklara müjde!

İlk kez ev alacaklara müjde!

Evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere devlet desteği devam ediyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabı nedir? Konut hesabından kimler yararlanabilir?



Evlilik hazırlığı yapan çiftlere müjdeli haber geldi. Devlet tarafından evlenecek çiftlere konut ve çeyiz hesabı üzerinden bazı destekler veriliyor. Çiftler bankalarda açtığı konut ve çeyiz hesabında birikim yaptığı takdirde devlet desteği almaya hak kazanıyor. Çeyiz desteği üst limiti 11 bin 32 TL'ye yükselirken, konut desteği üst limit de 28 bin 548 TL'ye çıktı. Peki, konut çeyiz desteği nasıl alınır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

KONUT ÇEYİZ HESABINDA DEVLET DESTEĞİ NE KADAR?

Evlilik hazırlığı yapanlar, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de konut ve çeyiz hesabı. Hem çeyiz hem de konut hesabı uygulamalarında devlet katkıları 2020 yılına girilmesiyle beraber arttı. Bu hesaplarda düzenli ödeme tutarları ve devlet katkısı tutarları da yüzde 22.58'lik yeniden değerleme oranı kadar yükseltildi.

Bankada açtığı çeyiz hesabında 3-5 yıl birikim yapıp 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapanlara yönelik devlet katkısında üst sınır 9 bin TL'den 11 bin 32 TL'ye yükseldi. Bankada hesap açıp 3-5 sene düzenli birikim yapanlara, ilk evini aldıklarında destek verilmesini içeren konut hesabı uygulamasında da devlet katkısı üst limiti, 28 bin 548 TL'ye çıktı.

KONUT HESABI NEDİR?

Konut hesabı yeni ev almak isteyen vatandaşların devlet katkısından faydalanabilmek için konut hesabı çatısı altında yaptıkları birikim hesabına denir. birikim şartları tamamlandığında birikim yapan vatandaşa devlet karşılıksız olarak destek sağlar.

KONUT HESABINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

-Türk vatandaşı olması,

-7.4.2015 tarihi itibarıyla tamamı kendi adına kayıtlı evsahibi olmaması,

-Konut edinim tarihine kadar asgari üç yıl boyunca 6. maddedeki hususlara uygun olarak konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması,

-Devlet katkısı almak için başvurduğu konut dışında 7.4.2015 tarihinden itibaren tamamı kendi ismine kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli başka bir taşınmaz mal edinmemiş olması,

-Konut edinim tarihini müteakip altı ay içinde gerekli belgeler ile konut hesabının bulunduğu bankaya başvurması, gerekir. Bu şartları taşıyan herkes Devlet katkısı almaya hak kazanıyor. 

 

Ev alacaklara ve kiracılara devlet desteği!


Geri Dön