27 / 04 / 2024

İlkay Gündoğan Balıkesir'e ofis ve AVM yapıyor!

İlkay Gündoğan Balıkesir'e ofis ve AVM yapıyor!

İngiltere’nin Manchester City takımında orta sahada oynayan Balıkesirli İlkay Gündoğan, Balıkesir’de 2016 yılında aldığı SGK binası yerine AVM ve ofis yapıyor..



İngiltere’nin Manchester City takımında orta sahada oynayan Balıkesirli İlkay Gündoğan, Balıkesir’de 2016 yılında aldığı SGK binası yerine yapacağı proje için kolları sıvadı. 

Ünlü futbolcu İlkay’ın yapmayı planladığı proje, tarihi saat kulesi ve Kuva-i Milliye Müzesi yanında olduğu için çizimi Balıkesir Anıtlar Kurulu’na sunuldu. Balıkesir Anıtlar Kurulu ise projeye onay verdi.

13 KATLI OLACAK

AKŞAM'ın ulaştığı proje fotoğraflarına göre inşaat dördü bodrum kat olmak üzere toplamda 13 katlı olarak yükselecek. 3 katı AVM olacak projenin 9 katı da ofis katı olarak değerlendirilecek.

Şubat'ta kurul tarafından onaylanan projenin toplam inşaat alanı 40 bin metrekare olarak belirlendi. 42 dükkan 123 tane de ofisin bulunduğu projeye Balıkesir SGK binasının tamamlanmasının ardından başlanacak. 

28 MİLYONA ALMIŞTI 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılının başlarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Hacıilbey Mahallesi’nde bulunan SGK il binasını 8 milyon liraya satın aldı. Akabinde bir yıl sonra binanın ihale ile satılması mecliste onaylandı.

Belediyenin kısa sürede duyurduğu ihaleye sadece Manchester City’nin orta sahadaki yıldızı İlkay Gündoğan’la kardeşi İlker Gündoğan’ın adına kurulan Günil İnşaat katıldı. Gündoğan kardeşlerin şirketi 5 katlı binayı 28 milyon liraya satın aldı. 

 

İlkay Gündoğan Balıkesir e ofis ve AVM yapıyor!

 

TEKLİF YAĞDI

Söz konusu binayla ilgili çok sayıda proje çizildi. Son olarak 13 kat olarak çizilen projede karar kılındı. Çok sayıda yatırımcının ilgilisini çeken proje için, büyük bir hastaneyle birlikte bazı şirketlerin de onaylanan projeyi almak teklif yaptıkları, İlkay’ın babası İrfan Gündoğan’a 52 milyon civarında bir teklif geldiği öğrenildi.

 

İlkay Gündoğan, Balıkesir SGK binasını 28 milyon TL’ye aldı!

 


Geri Dön