25 / 04 / 2024

İmar barışı ödemeleri ne zaman sona eriyor?

İmar barışı ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş yapıların imara aykırılık ve iskan sorununu çözmesi amacıyla çıkarılan İmar Barışı’na başvuru 15 Haziran’da sona ermişti. Peki imar barışı ödemeleri ne zaman?



31 Aralık 2017'den önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için yapı kayıt belgesine başvuruda bulunan vatandaşların yapı kayıt bedeli ödeme süreleri doluyor. Posta'da yer alan habere göre, İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru yapılırken, elde edilen gelir 23 milyar TL'ye yaklaştı.

Başvuru yapanların 30 Haziran olarak açıklanan ödeme süresi de yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar peşin vermek şartıyla sene sonuna kadar uzatıldı. Ayrıca taksit imkanı da sunuldu.

15 Haziran tarihine kadar başvurusunu yapıp, ödemesini henüz yapmayan vatandaşlara ek süre verilmişti. İmar Barışı Yapı kayıt bedelinin en az yüzde 25’i 31 Temmuz tarihine kadar peşin ödenecek.

31 Temmuz tarihine kadar her hangi bir ödeme yapmayan vatandaşların imar barışı başvurularına ilişkin kayıtlar sistemden kaldırılacak.

ÖDEMELERDE TAKSİT İMKANI

Her ayın birinde kalan tutarın yüzde 2 artırılması suretiyle hesaplanacak miktarın yatırılması şartıyla taksitlere bölünebilecek.

HER AYIN 1'İNDE ÖDEME

Yapı kayıt bedelinin kalan yüzde 75’lik kısmı ise takip eden aylarda taksitli olarak 31 Aralık tarihine kadar yatırabilecek. Bu durumda 5 taksit imkanı da sağlanıyor. Örneğin 20 bin TL'lik ödemenin 5 bin TL'si peşin ödenecek kalan 15 bin lira 3’er bin lira olarak yatırılabilecek.

BEDELİ ÖDEMEK İÇİN KREDİ SEÇENEĞİ

Kamu bankaları, 60 aya kadar vadeli, kredi tahsis ücreti bulunmayan krediler de sunuyor. Kredilerin faiz oranları ise yüzde 1.55 ile yüzde 1.69 arasında değişiyor.

İmar barışı fırsatçıları uyduya takıldı!

İmar barışında taksit imkanı!


Geri Dön