19 / 04 / 2024

İmar barışı son başvuru tarihi uzatıldı mı?

İmar barışı son başvuru tarihi uzatıldı mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışında başvurunun uzatılmasına yönelik gelen taleplere kayıtsız kalamayacaklarını belirtmişti. Peki, imar barışı son başvuru tarihi uzatıldı mı?



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iki gün önce başvurunun uzatılmasına yönelik gelen taleplere kayıtsız kalamayacaklarını belirtmişti. 

Kurum, "İmar barışına şu ana kadar 6 milyonun üzerinde vatandaş başvurdu. 5 milyara yakın başvuru bedeli ödendi. 31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor ve ödeme süreci de 31 Aralık 2018'de bitiyor. İmar barışıyla biz ne elde ettik? Aslında devletin, vatandaşıyla barışıydı bu. Elektriğini, suyunu, doğalgazını bağlayamayan vatandaşımıza bina kontürlerinin de kalması kaydıyla bir kolaylaştırma, bunlar bir hak değil tabii ki. Bu noktada vatandaşımız da yoğun bir ilgi gösterdi. Talep de hala devam ediyor. 31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz, yoğun talep var, bakacağız. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor." diye konuşmuştu.

Bu açıklamanın ardından Bakan Kurum, bugün imar barışı son başvuru tarihinde uzatma kararı aldıklarını duyurdu. Peki, imar barışı son başvuru tarihi ne zaman oldu?

İmar barışı son başvuru tarihi  

Bakan Kurum imar barışı başvuruları ile hakkında "31 Aralık'a kadar uzatmayı hedefliyoruz." dedi. Böylece vatandaşlar başvurularını 31 Aralık 2018 akşamına kadar yapacak. Başvurularını eksiksiz ve doğru bir şekilde yapan vatandaşların ödemelerini de aynı tarihe kadar gerçekleştirmiş olmaları gerekecek.

İmar barışı başvuru yeri

İmar barışı başvuruları e-devlet kapısından yapılıyor. E-devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından yapı için gerekli bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi halinde başvuru yapılabiliyor. Yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için, yapı kayıt belgesi bedelinin de 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Ödeme yapılacak miktar ve banka başvuru sahibinin cep telefonuna SMS olarak iletiliyor.


Adım adım imar barışı başvuru süreci!

 

Yapı kayıt belgesi başvurusuna 10 örnek!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön