26 / 04 / 2024

İmar barışına 14 milyon başvuru bekleniyor!

İmar barışına 14 milyon başvuru bekleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulamasında başvuru süresi 31 Aralık'a uzatıldı. Yaklaşık 8 milyon 150 bin kişinin başvuru yaptığı uygulamaya başvuruların 14 milyona ulaşması bekleniyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Başvuru süresinin 31 Aralık’a kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı,  Resmi Gazete’de yayımlandı.

Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması, yapıların yasallık kazandırılması için uygulamaya koyulan imar barışında başvurular 31 Ekim'de sona erecekti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yayımlanan karar ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar Yapı Kayıt Belgesi alabiliyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 8 milyon 150 bin kişinin "İmar Barışı" için başvuru yaptığını açıkladı. Kurum, başvuru talebinin 13-14 milyon ulaşmasının beklendiğini söyledi. 

İmar barışı resmen uzatıldı!

İmar Barışı Cumhurbaşkanı Kararı tam metni!

İmar barışında başvuru sayısı 8 milyonu aştı!


Geri Dön